Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Club Brugge – Antwerp: wie pakt zondag de punten?

25 februari 2022

Het is weer tijd voor een echte topper in de Jupiler Pro League! Zondag 27 februari om 13.30 uur ontvangt nummer twee Club Brugge de nummer drie van de competitie, Antwerp. Met slechts één punt verschil is dit een wedstrijd die telt. Voor Club Brugge is in aanloop naar deze topper alvast slecht nieuws. Charles De Ketelaere heeft tijdens de training een lichte blessure opgelopen en daardoor mist blauw-zwart zondag zijn topschutter. De vraag is of Antwerp hiervan kan profiteren. Eén ding is zeker: de verliezer van zondag ziet de landstitel nóg verder uit zicht gaan. Er staat dus echt iets op het spel zodra het startsignaal klinkt voor Club Brugge – Antwerp.

Puntenverlies is geen optie meer

Nog zes speelrondes te gaan en de eerste belangrijke tussenbalans wordt opgemaakt. De kans dat Club Brugge en Antwerp zich beide kwalificeren voor die kampioenschapsronde, is groot. Maar het gat met Union is ook behoorlijk ruim. De koploper van de Pro League staat inmiddels negen punten voor op Club Brugge en tien op Antwerp. De punten gaan natuurlijk doormidden voordat de kampioenschapsronde van start gaat, maar alsnog is het zaak om zo dicht mogelijk in de buurt van Union te blijven.

Voor de wedstrijd Club Brugge – Antwerp hebben beide ploegen dezelfde opdracht. Ze moeten puntenverlies voorkomen om zo in het spoor te blijven van Union Sint-Gillis. Met een gelijkspel schiet zowel Club Brugge als Antwerp helemaal niets op. Dat is goed nieuws voor iedereen die vooral een spannende wedstrijd hoopt te zien. Wij hebben hoge verwachtingen van deze Belgische topper!

Voor Club Brugge wacht er een wedstrijd zonder De Ketelaere

Club Brugge hoopt zondag zijn derde zege op rij te boeken. Na die 2-0 op Charleroi en 3-1 op Eupen, wil blauw-zwart punten weghouden bij directe concurrent Antwerp. Het ontbreken van Charles De Ketelaere is alleen een grote tegenvaller. De laatste tijd was het al zoeken voor Alfred Schreuder, aangezien hij door blessures en schorsingen zelden het gewenste elftal op het veld kon brengen. Juist in die situatie kon hij altijd vertrouwen op zijn beste man binnen de selectie. Nu moet sleutelspeler De Ketelaere (die sinds begin december nog tien keer wist te scoren voor Club) de wedstrijd vanaf de kant bekijken wegens een schouderblessure én een positieve coronatest.

Hoewel de ontbrekende De Ketelaere vaak bepalend is, kan Schreuder de wedstrijd toch met vertrouwen tegemoet zien. Zo heeft Club Brugge zijn defensie de laatste weken goed op orde. In de tien wedstrijden die de ploeg sinds de jaarwisseling speelde, kwamen er maar vijf tegendoelpunten. Van die tien wedstrijden waren er zeven waarin blauw-zwart zijn eigen doel compleet schoon hield. Aan Antwerp de schone taak om die achtste clean sheet van het jaar te voorkomen.

Kan Antwerp zijn tegenvallende reeks doorbreken?

Club Brugge en Antwerp hebben al heel wat keer tegenover elkaar gestaan. Van de laatste veertien competitieduels in het Jan Breydelstadion, wist The Great Old er maar één te winnen. Als het aan Antwerp ligt, komt daar zondag een nieuwe zege bij. Al speelt de ploeg van Brian Priske de afgelopen weken weinig overtuigend.

De laatste drie competitieduels leverden Antwerp maar drie punten op. In de Bosuil verloren ze met 0-2 van Union en met 1-2 van Mechelen. Dat zijn geen goede resultaten met zo’n belangrijke uitwedstrijd op komst! Alleen het bezoek aan degradatiekandidaat Seraing bracht die 1-0 overwinning. En toch ging ook dat niet zonder slag of stoot. Antwerp domineerde de volle 90 minuten, maar door een rampzalige afwerking zat scoren er niet in. Het enige doelpunt dat in de wedstrijd viel, was een eigen doelpunt van de Seraing-keeper. Voor de wedstrijd Club Brugge – Antwerp hoopt Priske weer op een goede dag van zijn topschutter Michael Frey. Met negentien doelpunten in het lopende competitieseizoen draagt hij flink bij aan het doelsaldo van The Great Old.

Dit kun je verwachten van de wedstrijd Club Brugge- Antwerp

Het Jan Breydelstadion is zondag het toneel voor de wedstrijd Club Brugge – Antwerp. De nummer twee en drie van de competitie zitten dit seizoen dicht bij elkaar. We verwachten dan ook dat het aantal doelpunten in deze wedstijd niet heel hard zal oplopen. Met ‘minder dan 2.5 doelpunten’ heb je wat ons betreft een redelijk veilige voorspelling in handen.

Bij de bookmakers is Club Brugge de overduidelijke favoriet, ondanks het ontbreken van Charles De Ketelaere. Bwin verdeelt de odds voor een 1×2 weddenschap als volgt: 1.70 (1), 3.90 (x) en 4.60 (2). Normaal gesproken weet Antwerp nog wel een doelpunt mee te pakken in de uitduels. In de laatste veertien wedstrijden buiten de eigen Bosuil wist The Great Old steeds te scoren, maar de thuisstatistieken van Club Brugge zijn ook niet mis. In de veertien thuisduels van dit competitieseizoen scoorde blauw-zwart gemiddeld 1.93 keer. In 42% van die thuiswedstrijden viel er geen tegendoelpunt. Aangezien het Antwerp de afgelopen weken niet lukt om echt te overtuigen, denken we dat het voor hen toch lastig wordt om zondag te scoren. Wij voorspellen een krappe 1-0 overwinning voor Club Brugge, want De Ketelaere gaat zeker gemist worden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.