Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Club Brugge trapt woensdag af in de Champions League

6 september 2022

In eigen land staat Club Brugge al jaren aan de top, maar op de internationale voetbalvelden wil het maar niet lukken. Dát moet anders, vonden ze in Brugge. De afgelopen tijd heeft Club daarom een grote metamorfose ondergaan, met als doel om zich beter te wapenen tegen de strijd in de Champions League. Deze woensdag moet het meteen gaan gebeuren. In de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen liggen namelijk de beste kansen om punten te pakken.

Landskampioen Club Brugge durft kritisch naar zichzelf te kijken

Een landstitel is geen garantie op een succesvol Europees seizoen. Dat liet Club Brugge de afgelopen jaren weer eens zien. Club pakte sinds 2019/20 weliswaar drie landstitels op rij, maar het wist niet één keer te overwinteren in de Champions League. Vorig seizoen eindigde de ploeg zelfs vierde in de (overigens zeer zware) groep en zat er niet eens een vervolg in de Europa League in. Uiteindelijk was er maar één conclusie mogelijk: de spelersploeg van Club Brugge miste het niveau om serieus mee te strijden op het hoogste voetbaltoneel. 2022/23 moet daar verandering in brengen. Al gaat het voor Club zeker niet makkelijk worden om zich staande te houden in een poule met Atlético Madrid, FC Porto en Bayer Leverkusen.

Een compleet nieuwe selectie staat aan de start van de groepsfase

Er is bij Club Brugge veel veranderd ten opzichte van die eerste Champions League-wedstrijd van vorig seizoen. Er zijn in de afgelopen maanden maar liefst elf nieuwe namen aan de selectie toegevoegd en de oude garde is steeds meer opzij geschoven. Zo is Ruud Vormer (die nog niet zo lang geleden de aanvoerdersband droeg) niet eens meer ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. Ook Jack Hendry en Éder Balanta voldoen niet meer aan de hoge eisen die Carl Hoefkens aan zijn CL-selectie stelt.

Woensdag in die eerste Champions League-groepswedstrijd tegen Leverkusen gaan we nog maar enkele spelers van vorig seizoen terugzien in de basis. Simon Mignolet staat in de basis en ook Hans Vanaken zal gewoon het veld van het Jan Breydelstadion oplopen. Maar er is geen Charles De Ketelaere, geen Noa Lang, geen Mats Rits, geen Eduard Sobol en geen Stanley N’Soki meer. Transfers, blessures en andere keuzes van de trainer hebben van Club Brugge een compleet andere Champions League-ploeg gemaakt. De vraag is alleen of spelers als Dedryck Boyata, Brandon Mechele, Casper Nielsen, Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà en Roman Yaremchuk Blauw-Zwart meteen al een mooi Europees seizoen kunnen bezorgen.

Woensdag wacht een belangrijke thuismatch voor Club Brugge

Bij de Champions League-loting van 25 augustus hielden ze bij Club Brugge ongetwijfeld hun vingers gekruist. Met Bayern München, FC Barcelona en Inter Milan samen in poule C hoopten ze in ieder geval dit trio te ontlopen. Dat is gelukt. Club Brugge neemt het de komende maanden in groep B op tegen Atlético Madrid, FC Porto en Bayer Leverkusen. Het zal lastig zijn om bij de beste twee te eindigen, maar het is niet onmogelijk. Al is een goede uitslag in de aankomende thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen cruciaal. Dit is namelijk de zwakste schakel uit poule B, als we Club Brugge tenminste buiten beschouwing laten.

Club treft woensdag een Leverkusen dat uit vorm is

Normaal gesproken is voetballen in het eigen stadion een sterke troef. De statistieken van Club Brugge laten helaas een iets ander beeld zien. In de afgelopen vijf seizoenen Champions League behaalde Club thuis maar 8 punten van de 45 die er in totaal te verdienen waren. Er werd 9 keer gescoord, terwijl er in het Jan Breydelstation maar liefst 32 tegendoelpunten vielen. Dat is zorgelijk, want de Europese tegenstanders weten inmiddels dat er in Brugge iets te halen valt.

Deze woensdag 7 september is voor Club Brugge de beste kans om de statistieken iets op te krikken én om punten te pakken in de Champions League. Bayer Leverkusen is namelijk niet in vorm, zo laten de resultaten in de Bundeliga wel zien. Van de vijf gespeelde competitieduels verloor Leverkusen er vier. Wat dat betreft doet Club Brugge het een heel stuk beter. De vier laatste competitiewedstrijden werden keurig gewonnen nadat het seizoen eerder wat wisselvallig begon. Toch is Club bij de bookmakers geen favoriet voor de wedstrijd van woensdag.

Wedden op Club Brugge – Bayer Leverkusen

Bij de bookmakers is Atlético Madrid de grote favoriet voor winst in groep B. Maar welke club gaat de Madrilenen vergezellen naar de knock-outfase? Als Club Brugge enige kans wil maken op dat tweede ticket, dan móet het woensdag van Bayer Leverkusen winnen. De bookmakers beslissen in het voordeel van Leverkusen. Circus zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 3.15 (Club Brugge), 3.95 (gelijkspel) en 2.18 (Leverkusen). Unibet zet de odds voor diezelfde 1×2 weddenschap op 3.25 (1), 4.00 (x) en 2.15 (2).

Ondanks dat de wedkantoren Leverkusen in de favorietenrol drukken, denken wij dat het slim kan zijn om je geld toch op Club Brugge in te zetten. Bayer Leverkusen is totaal uit vorm waardoor we alleen maar kunnen concluderen dat de Duitsers echt te pakken zijn.

Zo ziet de CL-groepsfase eruit voor Club Brugge

De wedstrijd Club Brugge – Bayer Leverkusen is nog maar het begin van de Champions League groepsfase. Zet vooral de volgende data in je agenda als je wilt gokken op voetbal:

  • Woensdag 7 september, 21.00 uur: thuiswedstrijd tegen Leverkusen
  • Dinsdag 13 september, 21.00 uur: uitwedstrijd bij Porto
  • Dinsdag 4 oktober, 21.00 uur: thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid
  • Woensdag 12 oktober, 18.45 uur: uitwedstrijd bij Atlético Madrid
  • Woensdag 26 oktober, 18.45 uur: thuiswedstrijd tegen Porto
  • Dinsdag 1 november, 18.45 uur: uitwedstrijd bij Leverkusen
toggle off
Gokreclame uitschakelen.