Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

De Red Flames spelen maandag voor een EK-kwartfinaleplaats

16 juli 2022

De slotdagen van de EK-groepsfase zijn aangebroken en de Red Flames moeten nog een keer goed vlammen. De ploeg van Ives Serneels heeft zicht op de kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal, al is er lang niets zeker. Het enige dat écht zeker is in groep D, is dat Frankrijk de winnaar wordt en zich nu al heeft geplaatst voor de knock-outfase. Voor die overgebleven kwartfinaleplek voor de landen uit groep D is er stevige strijd gaande tussen IJsland, Italië en België. De groepswedstrijden van maandag 18 juli (aftrap 21.00 uur) moeten de beslissing brengen.

Na een onwennig begin pakten de Red Flames een punt tegen IJsland

Het oogde allemaal wat onwennig toen de Red Flames vorige week zondag aan hun eerste groepswedstrijd van het EK begonnen. Tegenstander IJsland ging een stuk voortvarender te werk, maar toch lukte het Berglind Thorvaldsdóttir niet om na een half uur spelen die penalty te verzilveren. Het te zachte schot van Thorvaldsdóttir bezorgde keepster Nicky Evrard weinig problemen waardoor de Red Flames met wat geluk een 0-0 stand de rust in konden. Na rust was het alsnog raak voor de IJslandse spits. Berglind Thorvaldsdóttir bracht haar land op 1-0, een doelpunt die bij de Red Flames bijna een bevrijdend gevoel teweegbracht. Het spel werd beter en dankzij een goed benutte strafschop van Justine Vanhaevermaet pakten onze eigen voetbalvrouwen een punt tegen IJsland.

Tegen titelkandidaat Frankrijk was er wéér een mooie redding van Evrard

IJsland is een ander type tegenstander dan Frankrijk. Dat is in het vrouwenvoetbal niet anders dan in het mannenvoetbal! Met Frankrijk als groepsgenoot (één van de absolute titelkandidaten voor die Europese titel) had bondscoach Ives Serneels ongetwijfeld al een zeker verlies ingecalculeerd. Toch was er even die hoop dat het anders zou lopen. Na een 1-0 voor Les Bleues scoorde Janica Cayman in de 36e minuut de gelijkmaker. Helaas hielden de Red Flames dat positieve gevoel na de goal niet lang vast. Binnen een paar minuten stelde de Franse ploeg orde op zaken en stond er weer een 2-1 op het scorebord.

Het had uiteindelijk 3-1 kunnen (en misschien wel móeten) worden. Een overtreding van Amber Tysiak leverde Les Bleues in de slotminuten een penalty op, maar weer was daar een mooie redding van Nicky Evrard. Het zijn dit soort reddingen waardoor de Red Flames zeker niet kansloos zijn voor een plek in de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Maar dan moet het wel maandag gebeuren.

Zo staat België ervoor in de strijd om een kwartfinaleplaats

Na twee wedstrijden is er in de groep D een duidelijk onderscheid ontstaan tussen Frankrijk en de rest. Les Bleues hebben nu al 6 punten en zijn daarmee als groepswinnaar door naar de kwartfinale. Wat rest is de strijd om plek twee, een positie die óók toegang geeft tot de volgende fase van het EK.

In de strijd om die kwartfinaleplek kan er nog van alles gebeuren. IJsland staat momenteel tweede met 2 punten. De Red Flames hebben 1 punt, net als Italië. Het komt dus echt op die laatste groepswedstrijden aan om te bepalen wie er doorgaat.

De Red Flames hebben wat dat betreft een paar voordelen. Ten eerste de tegenstander. IJsland speelt zijn laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk en moet hopen dat Les Bleues het rustig aan gaan doen. Anders wordt het voor de IJslandse vrouwen erg lastig om een punt te pakken. Het doelsaldo is een ander voordeel. De Red Flames hebben ten opzichte van Italië goede zaken gedaan in hun wedstrijd tegen Frankrijk. Hierdoor hebben ze 2 doelpunten voor en 3 tegen, terwijl de Italianen 2 doelpunten voor en 6 tegen hebben. Het EK vrouwenvoetbal is allerminst voorbij voor de Red Flames.

Met deze scenario’s gaan de Red Flames door naar de volgende fase

Maandag 18 juli vanaf 21.00 uur wordt het spannend in het Manchester City Stadium. Doordat drie landen in groep D zo dicht bij elkaar staan, moeten de Red Flames echt punten pakken in hun wedstrijd tegen Italië. Al blijven ze ook afhankelijk van wat de andere landen in de poule doen.

Er zijn twee scenario’s die onze voetbalvrouwen voor het eerst in de geschiedenis een plek in de kwartfinale van het EK kunnen bezorgen. Het beste scenario is als de Red Flames maandag winnen van Italië. De 4 punten zijn genoeg voor een kwartfinaleplek als IJsland op datzelfde moment niet van Frankrijk wint. Ook een gelijkspel tegen Italië kan genoeg zijn voor de volgende ronde, als Frankrijk die andere wedstrijd tenminste wint. In dat geval zijn er namelijk drie landen met 2 punten en kan het rekenen beginnen. De onderlinge resultaten geven in principe de doorslag. Zit hierin geen verschil dan kijken we naar het doelsaldo. Dit levert de volgende opties op:

  • 0-0 bij Italië – België: IJsland is door dankzij een 1-1 tegen Italië en een 1-1 tegen de Red Flames.
  • 1-1 bij Italië – België: Het doelsaldo bepaalt de kwartfinalist.
  • 2-2 (of een hoger gelijkspel) bij Italië – België: De Red Flames pakken die kwartfinaleplaats.

Wedden op de laatste groepswedstrijd Italië – België

Je mag de laatste groepswedstrijd van de Red Flames zeker niet missen als je wilt wedden op voetbal. Gok je bij bookmaker Unibet op een kwartfinaleplaats voor de Belgische voetbalvrouwen, dan verdubbel je je inzet als deze voorspelling uitkomt. Maar er valt meer geld te verdienen met deze groepswedstrijd tegen Italië. Gok je bij bookmaker Bwin op een Belgische zege tegen Italië, dan profiteer je namelijk van een quotering van 3.50. Pak vooral ook die live weddenschap mee, want het kan ontzettend spannend worden maandag!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.