Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Bookmakers België

In ons bookmakersoverzicht vind je de beste bookmakers voor gokken op voetbal in Belgie. Het overzicht met bookmakers toont alleen Belgische goksites, die in het bezit zijn van een licentie uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie.

Bookmakers zijn onmisbaar voor iedereen die wil gokken op voetbal. Het maakt niet uit of je geld wilt inzetten op de Belgische topper tussen Anderlecht en Club Brugge óf dat je je liever verdiept in een wedstrijd uit de Bundesliga of bijvoorbeeld Premier League. Bij al deze wedstrijden heb je een bookmaker nodig om te kunnen wedden. Maar ja, de lijst met online wedkantoren is lang. Dus ga je voor Ladbrokes of kies je toch voor Unibet of Bwin? Eén ding is zeker: de keuze die je maakt, is een heel persoonlijke.   

De eerste bookmaker moet de juiste zijn

Als je in het woordenboek kijkt, zie je een duidelijk omschrijving staan van het fenomeen bookmaker. Een bookmaker is ‘iemand bij wie je weddenschappen kunt afsluiten’. Hiermee hebben we meteen de kern te pakken. Want hoewel bookmakers nog veel meer taken hebben, is het aanbieden van sportweddenschappen (plus het vaststellen van de bijbehorende quoteringen!) veruit de belangrijkste.

De gokwereld zit vol met online bookmakers. Dat is maar goed ook. Je hebt zo’n wedkantoor namelijk echt nodig om te kunnen wedden op voetbal. Omdat je alleen mag spelen als je een eigen account hebt, kun je niet zomaar overstappen als de eerste bookmaker niet bevalt. Natuurlijk, je bent vrij om je spelersaccount op te zeggen en ergens anders een nieuwe aan te maken. Maar je hebt bij die eerste bookmaker al geld in je digitale portemonnee gestort, dus het is niet slim om na één weddenschap meteen over te stappen. Met deze strategie verlies je gegarandeerd geld, zeker als je meerdere wedkantoren achter elkaar uitprobeert. Kortom, zorg dat je slim kiest en dat de eerste bookmaker meteen de juiste is. Gelukkig heeft België een gereguleerd aanbod met top bookmakers, waardoor een keuze eenvoudig en veilig kan worden gemaakt.

Veel bekende bookmakers, en ze zijn allemaal anders

Het is niet moeilijk om een online bookmaker te vinden. Eén kleine zoekopdracht in Google en je hebt meteen een flinke lijst met namen te pakken. De meeste van die namen ken je misschien wel. Bookmakers als Unibet, Bwin, Ladbrokes, Betfirst en Bet777 zijn nu eenmaal geen onbekenden in de sportwereld. Zo is Bwin een vertrouwde naam voor iedereen die graag de wedstrijden in de Pro League volgt. Supporters van KRC Genk denken ongetwijfeld meteen aan Betfirst, het gokbedrijf waar de voetbalclub al enige tijd een partnerdeal mee heeft.

Wanneer je op zoek bent naar een bookmaker, is het verleidelijk om voor de bekendste naam te gaan. Unibet, Bwin en Betfirst hebben wereldwijd miljoenen leden, dus waarom zouden deze wedkantoren voor jou niet goed genoeg zijn? Toch moet je je niet klakkeloos inschrijven bij de eerste de beste bookmaker die in je hoofd opkomt. De grote wedkantoren bieden dan wel stuk voor stuk een goed en veilig platform, maar ze passen niet allemaal bij je. Elke bookmaker heeft zijn eigen identiteit. Hierdoor moet je kritisch zijn wanneer je een nieuwe plek zoek voor jouw voetbalweddenschappen. Er zijn een aantal wedkantoren die zich onderscheiden met een extra ruim aanbod. Dat is ideaal als je graag geld inzet op kleinere competities of lagere divisies. Want opeens heb je bij de Finse Veikkausliiga of de Vietnamese League 1 meer keuze dan die standaard 1×2 weddenschap alleen. Ben je juist geïnteresseerd in live wedden op de Premier League, Bundesliga of Serie A, dan heb je baat bij een bookmaker die tal van livestreams aanbiedt. Je kunt namelijk pas echt een goede inschatting van de wedstrijd maken als je alles van minuut tot minuut ziet gebeuren.

Een uitgebreid aanbod of de aanwezigheid van een livestream is geen garantie voor hoge quoteringen. Sterker nog, er zijn bookmakers die het gebrek aan een livestream compenseren met iets hogere quoteringen. En dan is de vraag, ga je voor de hoogst mogelijke winst of vind je het belangrijker om de wedstrijden live te kunnen zien? Als je vaak buitenshuis een gokje waagt, hoef je niet lang na te denken over de belangrijkste eis die je stelt. Jij hebt een bookmaker nodig die een overzichtelijke en vooral stabiele app aanbiedt. Niets is zo vervelend als een app die vastloopt wanneer je op het laatste moment nog een weddenschap wilt plaatsen. 

Deze stappen brengen je bij de perfecte bookmaker

Dat er zoveel verschillen tussen de bookmakers in België zijn, is alleen maar in jouw voordeel. Er is namelijk altijd wel gokplatform te vinden dat perfect aansluit bij jouw wensen en jouw manier van spelen. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat je die perfecte bookmaker eerst nog moet opsporen. En dat is best een opgave als je ziet hoeveel online wedkantoren er in ons land actief zijn.

De zoektocht naar een goede bookmaker lijkt soms een onmogelijke zoektocht. Er is veel aanbod en bovendien lijken de gokplatform op het eerste gezicht sterk op elkaar. Dus waar moet je beginnen? Gelukkig is er een handig stappenplan dat je kunt volgen zodat je snel bij een aantal geschikte namen uitkomt. Voor de eerste stap moet je bij jezelf te rade gaan. Want je kunt de zoektocht pas starten als je goed weet wat je wilt. Denk na over thema’s als aanbod, quoteringen, stortingslimieten, bereikbaarheid van de klantenservice en eventuele extra functies op het platform. Het doel van deze denksessie is dat je erachter komt wat voor jou belangrijk is. Als je normaal gesproken voor 10 uur ’s avonds je weddenschappen plaatst, heb je weinig aan een wedkantoor waarvan de klantenservice 24/7 bereikbaar is. Van die extra ruime openingstijden zul jij nooit gebruikmaken. Ook die stabiele en snelwerkende app is voor jou misschien niet interessant. Wanneer je alleen gokt als je thuis achter de laptop zit, ga je die app ongetwijfeld nooit downloaden. Voor jou maakt het dus weinig uit of deze goed werkt of juist regelmatig vastloopt. Jij hebt andere eisen.

Zodra je weet wat je zoekt, is het tijd voor de volgende stap. Oftewel, met jouw eisenlijst bij de hand duik je in de reviews van Gokkenopvoetbal.be. In deze reviews behandelen we alle thema’s die voor jou belangrijk kunnen zijn. We vertellen je meer over de gebruiksvriendelijkheid van het platform en we kijken hoe goed de app werkt. Daarnaast verdiepen we ons in het aanbod en de mogelijkheden voor live weddenschappen. Valt de bookmaker op door extra uitgebreide statistieken óf door de vele extra functies op de website, dan laten we je dat natuurlijk ook weten. Zelfs praktische zaken zoals betaalmogelijkheden en uitbetalingslimieten komen aan bod. Je wilt wel gewaarschuwd worden als je bij jouw bookmaker langer dan gemiddeld moet sparen om een uitbetaling te kunnen aanvragen!

Met onze reviews hebben we maar één doel. We willen jou tijd besparen zodat je snel aan je eerste weddenschap kunt beginnen. Je hoeft geen diepgravend onderzoek meer te doen, want dat hebben wij al voor jou gedaan. Al moet je die laatste stap toch echt zelf zetten. Zodra je een paar geschikte bookmakers op het oog hebt, is het namelijk tijd om de platforms met een bezoekje te vereren. 

Durf kritisch te zijn voordat je kiest

In theorie kan een bookmaker heel goed bij je passen, maar de praktijk kan zomaar anders zijn. Laat je keuze daarom niet volledig afhangen van onze reviews. Het is erg belangrijk dat je zelf op twee of drie platforms rondkijkt voordat je een definitieve keuze maakt. Alleen zo ervaar je hoe het is om bij deze bookmakers te gokken. Durf ook kritisch te zijn als je de platforms bekijkt en vergelijkt. Maak je de verkeerde keuze, dan is de kans groot dat je het gokken op voetbal snel opgeeft. De frustratie neemt vanzelf toe als je lang moet zoeken voordat je bij de juiste weddenschap terechtkomt of als blijkt dat jouw favoriete competities nooit te zien zijn via de livestream. Terwijl de frustratie groeit, neemt de zin om te gokken af. Dat is zonde, zeker omdat je genoeg kennis hebt om geld te verdienen met voetbalgokken. Het vinden van een geschikte bookmakers is daarom essentieel voor iedereen die binnentreedt in de wereld van het online gokken. 

Tot slot: een bookmaker zonder vergunning is een verkeerde bookmaker

In onze lijst met reviews vind je alleen bookmakers die beschikken over een officiële F+ vergunning voor de gokmarkt in België. Deze vergunning is afkomstig van de Belgische Kansspelcommissie. Deze commissie is zeer kritisch. Alleen gokbedrijven die aan strenge regels voldoen, krijgen toestemming om in ons land weddenschappen aan te bieden. Gelukkig maar, want hierdoor weet je zeker dat je bij de bookmakers met een F+ vergunning veilig een gokje kunt wagen.

Wedden bij een wedkantoor zonder vergunning is allereerst illegaal. Daarnaast is het ook nog eens zeer onverstandig. Je weet nooit of de winst wordt uitbetaald of dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je persoonlijke gegevens. Bij een bookmaker mét vergunning heb je die garantie wel. De Kansspelcommissie neemt namelijk snel actie als blijkt dat een gokbedrijf zich niet aan de regels houdt. Het maakt niet uit voor welk wedkantoor je kiest, zolang je maar kijkt of die belangrijke F+ vergunning aanwezig is.

Veel gestelde vragen over Bookmakers

Een bookmaker maakt het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op verschillende sportwedstrijden. Voetbal is de nummer 1 sport in België en dat zie je direct terug in de vele opties aan voetbalweddenschappen. Bookmakers bieden vele soorten wedopties voor het wedden op voetbal. Zo voorspel je o.a. op de uitslag, welk team de wedstrijd wint of bijvoorbeeld hoeveel corners er vallen. Dit is slechts een kleine greep uit de weddenschap mogelijkheden. Zo is er wel voor iedere voetbalgokker wel een voetbalweddenschap naar wens.

Niets moet, maar het is wel verstandig! Je bent als Belgische gokker namelijk beschermd wanneer je speelt bij een legale bookmaker met Belgische licentie. Deze licenties worden verstrekt door de Belgische Kansspelcommissie. Deze overheidsorganisatie zorgt ervoor dat een veilig weddenschap aanbod gewaarborgd is en de bookmakers aan gedegen regels voldoen.

Ja, dat is geen enkel probleem. Je kan als Belgische speler bij meerdere bookmakers gratis een spelersaccount openen. Dit is voornamelijk handig aangezien je hierdoor direct profiteert van een nog uitgebreider wedaanbod bij de verschillende bookmakers. Daarbij kies je eenvoudig voor de hoogste odds bij de diverse bookmakers voor jouw toekomstige voetbalweddenschap. De odds kunnen namelijk per wedstrijd en voorspelling per bookmaker behoorlijk verschillen! Ook promoties die vaak worden verstrekt bij bookmakers zijn op deze manier allemaal binnen handbereik!
toggle off
Gokreclame uitschakelen.