Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Antwerp FC vindt hoofdsponsor in betFIRST

2 juli 2022

Royal Antwerp FC begint seizoen 2022/23 met een nieuwe sponsor op zijn shirts. De naam Ghelamco moet plaatsmaken voor betFIRST, dat zich voor de komende vijf jaar als hoofdsponsor aan de voetbalclub verbindt. De deal tussen The Great Old en bookmaker betFIRST is op zijn minst opmerkelijk. Momenteel houdt minister Van Quickenborne zich namelijk actief bezig met het aanstaande verbod op gokreclames en sportsponsoring door gokbedrijven. Sterker nog, het is al zeker dat sportsponsering op 1 januari 2025 moet verdwijnen. Bij Antwerp maken ze zich daar voorlopig niet druk om. De club ziet deze nieuwe samenwerking als een mooie kans om zich verder te ontwikkelen en de grote ambities waar te maken.

Antwerp FC heeft goede ervaringen met een stabiele sponsor

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar slechts een paar jaar geleden kwam Antwerp nog uit in 1B. RAFC is het perfecte voorbeeld van wat een stabiele sponsor met een club kan doen. Paul Gheysens, CEO van bouwbedrijf Ghelamco, begon zich zichter de schermen actief met Antwerp te bemoeien. En die bemoeienis ging natuurlijk gepaard met een stevige financiële injectie. Waar Antwerp FC eerst nog op sterven na dood was, wist het zich onder Gheysens op te werken tot een topclub met ambities.

De samenwerking tussen Antwerp FC en Ghelamco gaat met de nieuwe sponsordeal niet eindigen. Paul Gheysens blijft gewoon als voorzitter en eigenaar aan de club verbonden, maar met bookmaker betFIRST als sponsor komt er nu ook geld uit een andere hoek. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt. Maar het is wel duidelijk dat de bookmaker de komende jaren een substantieel bedrag in Antwerp FC investeert. Hiermee wordt de Pro League-club meteen een stuk minder afhankelijk van Ghelamco.

Bij Antwerp en betFIRST zijn ze lyrisch over de nieuwe deal

Er zijn van beide kanten mooie woorden te lezen op de website van Royal Antwerp FC. “We zijn enorm trots dat we met betFIRST één van de grootste sponsordeals uit de geschiedenis van de club hebben kunnen realiseren. Samen met de familie Gheysens en Ghelamco zal betFIRST de ontwikkeling van Royal Antwerp FC verderzetten om zo onze ambities waar te maken. Dit is een nieuwe mijlpaal in de snelle ontwikkeling van Stamnummer 1”, zo klinkt het vanuit de voetbalclub.

Ook betFIRST reageert enthousiast over de nieuwe samenwerking. “De keuze voor RAFC was logisch: vanaf het eerste moment was er meteen een klik. De club wil net zoals wij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en meer doen dan wat strikt van haar verwacht wordt”, laat de bookmaker weten. Met deze uitspraken verwijst betFIRST meteen naar de verschillende aspecten van de sponsordeal. Onder de naam Antwerp First willen de twee partijen de community uitbouwen met maatschappelijke projecten over onder andere diversiteit, duurzaamheid en vitaliteit. Al blijft het profvoetbal natuurlijk prioriteit. De sponsorinkomsten van betFIRST zullen The Great Old heel goed uitkomen.

De aankondiging komt op een gek moment, maar ‘de deal was al rond’

Antwerp FC en bookmaker betFIRST gaan een verbinding aan voor vijf jaar. Je hoeft geen enorm rekenwonder te zijn om te weten dat de twee partijen de datum van 1 januari 2025 overschrijden. Want met ingang van die datum moet elke vorm van sportsponsoring door bookmakers verdwenen zijn. Een vijfjarige deal lijkt dan ook een vreemde stap. En je kunt je afvragen of het sowieso verstandig is om juist nu zo’n samenwerking tussen voetbalclub en bookmaker aan te gaan. Maar daar heeft betFIRSTs Chief Marketing Officer Timothy Mastelinck een simpel antwoord op. De deal was namelijk al rond toen minister Van Quickenborne zijn plannen in mei dit jaar naar buiten bracht.

Ondanks dat de deal al eerder rond was, klinkt er de nodige kritiek over het hoofdsponsorschap van betFIRST. Vooral het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, gokken en gamen is niet blij met deze nieuwe combinatie tussen voetbalclub en bookmaker. Bij Antwerp en betFIRST zullen zich daar weinig van aantrekken. De bookmaker profiteert voorlopig van extra reclame, terwijl RAFC met deze nieuwe hoofdsponsor een boel geld binnenhaalt. Nu nog zien hoe The Great Old dat geld van deze sponsordeal gaat besteden.

Heeft een sponsordeal invloed op de odds bij betFIRST?

(Online) bookmakers en voetbalclubs zijn een logische combinatie. Toch vraag je je misschien af of zo’n sponsordeal ook gevolgen heeft als je bij betFIRST gaat gokken op voetbal. Want hoe zit het met de wedstrijden van Antwerp? Kan een bookmaker nog wel objectief naar de matches kijken of krijgen we odds te zien die niet helemaal kloppen met de realiteit? Als je een spelersaccount bij betFIRST hebt, hoef je je over onrealistische odds geen zorgen te maken. De ervaren bookmaker kijkt puur naar de feiten en zal Antwerp niet onnodig de favorietenrol toewijzen.

Wil je graag wedden op Antwerp FC? Op zondag 24 juli speelt de club zijn eerste competitiewedstrijd van 2022/23. De ploeg begint het seizoen met een uitmatch bij  KV Mechelen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.