Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Handleiding voor gokken op voetbal

Dus jij wilt beginnen met gokken op voetbal. Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan lijkt dit soms in eerste instantie best lastig. Als beginnend voetbalwedder komt er veel op je af. Maar we hebben goed nieuws. Gokken op voetbal is namelijk echt niet zo moeilijk! Met onze handleiding voor gokken op voetbal helpen je alvast stap voor stap op weg naar je eerste overwinning.

Stap 1: start je zoektocht naar een goede bookmaker

Ben je een voetballiefhebber, heb je beetje lef én kun je onder alle omstandigheden je hoofd koel houden? Als je overal ‘ja’ op antwoordt, dan beschik je over de juiste kwaliteiten om successen te boeken met gokken op voetbal.

Voordat je je kunt verheugen op slimme analyses en mooie overwinningen, moet je op zoek naar een online bookmaker. Er zijn tal van legale bookmakers actief in ons land. Denk bijvoorbeeld aan Unibet, Ladbrokes, Betway en Circus. Deze bookmakers hebben met elkaar gemeen dat ze beschikken over een officiële licentie van de Belgische kansspelcommissie. Toch zijn er vooral veel verschillen tussen de online wedkantoren. Het aanbod is overal anders, net als de quoteringen, limieten, gebruiksvriendelijkheid van het platform en de bereikbaarheid van de klantenservice. Zorg dus dat je goed weet wat je van een gokplatform verwacht. Dit helpt je om een bookmaker te vinden die bij jou en jouw speelstijl past.

Stap 2: maak een spelersaccount aan

Zodra je de perfecte bookmaker hebt gevonden, is het tijd om je in te schrijven. Zonder registratie kom je namelijk nergens! Om het gokken veilig te houden (en oké, ook omdat de kansspelcommissie dat eist) accepteren bookmakers alleen weddenschappen van spelers met een account. Zo weten ze zeker dat gokkers aan de minimale leeftijd voldoen én kunnen ze ingrijpen als er een vermoeden is van verslaving of van financiële problemen.

Bookmakers zijn blij met elke nieuwe speler. Daarom maken ze het registratieproces ook zo eenvoudig mogelijk. Via de inschrijfknop, die meestal rechts bovenin het scherm te vinden is, kom je vanzelf uit bij een korte vragenlijst. Hier moet je gegevens invullen zoals je adres en geboortedatum. Als dat klaar is, mag je jezelf officieel voetbalgokker noemen! Zorg wel dat alle gegevens correct zijn ingevuld, want er komt een moment dat de bookmaker je account gaat verifiëren.

Stap 3: regel je financiële zaken

Je hebt weinig aan een spelersaccount als je geen saldo hebt. Je moet dus eerst geld in je digitale portemonnee storten voordat je kunt wedden op voetbal. Gelukkig is het heel eenvoudig om je speelsaldo aan te vullen. Zodra je ingelogd staat, hoef je alleen maar de betaalpagina op te zoeken. Daar vind je betaalopties zoals Bancontact, Paysafecard en Neteller. Het verschilt per bookmaker welke opties er precies zijn, maar je kunt er altijd op vertrouwen dat het betalen veilig verloopt. Tenminste, als je voor een legale bookmaker kiest.

Als je toch bezig bent met de financiële kant van het gokken, neem dan meteen de tijd om na te denken over je gokbudget. Een slimme voetbalwedder speelt namelijk met een plan. En dat plan begint met goed bankrollmanagement. Bepaal je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse gokbudget en kijk ook hoe je dat geld over de weddenschappen gaat verdelen. Dit helpt je om verstandige beslissingen te nemen en je emoties te negeren.

Stap 4: je mag op zoek naar een interessant voetbalduel

Het spelersaccount is geregeld en je digitale portemonnee is gevuld. Dat betekent maar één ding: je bent klaar voor je eerste voetbalweddenschap! Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Eén blik op het gokplatform en je ontdekt meteen dat het aanbod gigantisch is. Dus waar begin je?

Wanneer je nog geen enkele ervaring hebt met voetbalgokken, zoek dan vooral bekend terrein op. Misschien volg je alles rondom de Pro League of zit je al jaren aan de buis gekluisterd als de Champions League op tv is. Wedstrijden in dit soort competities/toernooien zijn voor jou perfect om mee te starten. Als beginnend gokker is het bovendien verstandig om de live weddenschappen te negeren en de volledige focus te leggen op pre-match bets. Met een pre-match weddenschap heb je namelijk veel meer tijd om je goed voor te bereiden. Gebruik je tijd bijvoorbeeld om het actuele voetbalnieuws door te spitten en voorbeschouwingen te lezen. Dit doe je bijvoorbeeld via deze Belgische voetbalgokken website met dagelijks het laatste nieuws en updates over voetbalgokken en actuele voetbalweddenschappen. Ook de wedstrijdstatistieken zijn een waardevolle bron van informatie. Hieraan kun je precies aflezen hoe vaak de clubs gemiddeld scoren, hoe aanvallend ze spelen (te zien aan het percentage balbezit) en welke spelers graag het randje opzoeken en daardoor veel overtredingen begaan. Als je al deze informatie op je laat inwerken, krijg je vanzelf een goed beeld van de wedstrijd die komen gaat.

Zodra je een beetje weet wat je kunt verwachten, is het tijd om een passende en hopelijk winnende weddenschap te zoeken. Het wedaanbod bestaat onder andere uit 1×2 weddenschappen, over/under weddenschappen, handicapweddenschappen en spelersweddenschappen. Bij het maken van je keuze kunnen de quoteringen zomaar leidend zijn.

Stap 5: bekijk de quoteringen voor je een beslissing neemt

Een slimme voetbalgokker kijkt niet alleen naar de winkansen. Natuurlijk, het eerste doel is om een weddenschap te vinden die je kunt winnen. Toch is het minstens zo belangrijk dat die correcte voorspelling een mooi geldbedrag oplevert. Een goede quotering is dus een onmisbaar onderdeel van jouw voetbalweddenschap.

Elke weddenschap krijgt van de bookmaker een eigen waarde toegekend. Die waarde (oftewel de quotering) is met name gebaseerd op de vraag hoe groot de kans is dat iets daadwerkelijk gaat gebeuren. Hoe kleiner de kans dat een ploeg de wedstrijd wint, hoe hoger de quotering en andersom. Wanneer de bookmaker een eenvoudige overwinning verwacht van Club Brugge, moet je je afvragen of het wel zo verstandig is om hier je geld op in te zetten. De weddenschap levert met een quotering van rond de 1.20 maar erg weinig op. En dat terwijl er nog altijd een kans is dat je verliest, dus van een gegarandeerde overwinning is geen sprake. Een slimme voetbalgokker gaat daarom standaard op zoek naar weddenschappen waarbij er een goede balans is tussen risico en winst. Dat klinkt lastig, maar maak je geen zorgen. Naarmate je meer ervaring krijgt, wordt het vanzelf makkelijker om in te schatten welke weddenschappen de moeite waard zijn.

Stap 6: je kunt de inzet bepalen en het wedbriefje inleveren

Heb je een interessante weddenschap mét een goede quotering gespot? Dan is het hoog tijd om je wedbriefje in te leveren. Maar wacht nog even! Je moet eerst nog je inzet bepalen voordat je dat wedbriefje definitief doorstuurt naar de bookmaker.

Zodra je op het platform van de bookmaker een weddenschap selecteert, komt deze vanzelf terecht op je online wedcoupon. Dat is ook de plek waar de hoogte van je inzet komt te staan. Je bepaalt helemaal zelf hoeveel geld je aan die ene weddenschap wilt spenderen. Bookmakers nemen al genoegen met een inzet van 1 euro, maar je kunt net zo makkelijk 50 of 100 euro inzetten. Tenminste, zolang jouw gokbudget dat toelaat. Als de inzet is bepaald, ben je klaar voor de allerlaatste handeling. Je hoeft alleen nog maar op ‘plaatsen’ te drukken en jouw wedbriefje gaat automatisch naar de bookmaker. Vanaf dat moment is het afwachten wat er in de wedstrijd gebeurt. Hopelijk is jouw minutieuze voorbereiding goed genoeg geweest om de weddenschap te winnen.

Stap 7: het is afwachten of je wint of verliest

Bij elke voetbalweddenschap kan het twee kanten opgaan. De voorspelling komt uit en je wint de weddenschap óf je zit verkeerd en je verliest. In dat laatste geval gebeurt er weinig in je account. De inzet wordt vlak na het plaatsen van je weddenschap al van je saldo afgetrokken, en bij verlies zie je ook niets meer van dat geld terug. Het is pure winst voor de bookmaker. Bij een gewonnen weddenschap gebeurt er wél van alles in je account. De bookmaker registreert dat je gewonnen hebt en dus recht hebt op een uitbetaling. Dit proces verloopt volledig automatisch. Dat is handig, want hierdoor krijg je het bedrag van de inzet plus de winst al binnen enkele minuten na afloop van de wedstrijd in je spelersaccount gestort.

Waar je niets hoeft te doen na het winnen van een weddenschap, moet je wel actie ondernemen wanneer je de winst wilt laten uitbetalen. In eerste instantie wordt al het gewonnen geld gewoon aan je speelsaldo toegevoegd. Het is vervolgens aan jou om te bepalen wanneer je dat geld wilt laten uitkeren naar bijvoorbeeld je bankrekening. Het aanvragen van een uitbetaling regel je snel en eenvoudig via de uitbetalingsknop die aan je account is gekoppeld. Zodra de bookmaker weet welk bedrag je wilt laten uitkeren én waar het naartoe moet, heb je het geld binnen vijf werkdagen binnen. Let wel op: je kunt de winst pas incasseren zodra je de minimale uitbetalingslimiet hebt bereikt. Bij de meeste bookmakers geldt er gelukkig een lage limiet van 10, 15 of 20 euro. Je hoeft dus nooit heel lang te sparen voordat die volgende uitbetaling een feit is.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.