Ronaldo is klaar voor zijn rentree bij Man Utd

10 september 2021

18 jaar geleden speelde Cristiano Ronaldo zijn eerste wedstrijd in het shirt van Manchester United. De fans op Old Trafford weten inmiddels wat ze van hem kunnen verwachten. Toch kijkt iedereen vol spanning uit naar het debuut van zijn tweede termijn bij Man Utd. En dat debuut gaat er dit weekend waarschijnlijk komen. United trapt zaterdag om 16.00 uur af tegen Newcastle en er is niets dat een rentree van Ronaldo in de weg zit. Normaal gesproken is Manchester United – Newcastle United misschien geen wedstrijd waar je voor gaat zitten. Maar de terugkeer van de Portugese vedette op Old Trafford verandert alles. Weet hij zijn oude liefde Man Utd naar een hoger niveau te tillen en kan hij tijdens zijn debuutwedstrijd meteen al scoren? De bookmakers hebben er alvast vertrouwen in.

De verwachtingen zijn hoog nu Ronaldo is teruggekeerd

Een toen nog jonge Cristiano Ronaldo kreeg in zijn eerste periode bij  Manchester United alle ruimte om zich te ontwikkelen tot een voetballer van niveau. Maar liefst 6 seizoenen lang mocht hij Old Trafford zijn thuisbasis noemen. Tussen 2003 en 2009 won hij ook bijna alles wat hij winnen kon. Het landskampioenschap, de Champions League, de FA Community Shield en zelfs het wereldkampioenschap voor clubs: samen met de rest van United pakte Ronaldo schijnbaar moeiteloos de ene na de andere titel.

Ook op persoonlijke titel stroomden de prijzen binnen in de tijd dat hij in het clubshirt rondliep. Zo werd hij in april 2007 verkozen tot Speler van het Jaar, en in seizoen 2007/2008 pakte hij de Gouden Schoen. Met 31 doelpunten en een gemiddelde van 0,91 goals per gespeelde wedstrijd, bleef hij mannen als Fernando Torres (toenmalig Liverpool-speler) en Emmanuel Adebayor (toenmalig Arsenal-speler) ver voor. Logisch dus dat de fans op Old Trafford hun sterspeler graag terug verwelkomen. Ronaldo traint inmiddels gewoon mee en hij wil zo snel mogelijk in de basis staan. “Ik ben klaar voor zaterdag en ik ga de druk bij Ole (Solskjaer, red.) leggen, zodat hij me wel in de basisopstelling moet zetten”, aldus een optimistische Ronaldo tijdens de persconferentie eerder deze week. Manchester en Newcastle United kunnen zich dus voorbereiden op een misschien wel legendarische wedstrijd die dit weekend gespeeld gaat worden.

De fans hebben er zin in: “He’s back home”

Eén speler kan echt het verschil maken binnen een voetbalclub. Al moet zo iemand wel van goeden huize komen. Er is maar weinig twijfel over dat Cristiano Ronaldo behoort tot deze selecte groep met voetballers die een club eigenhandig naar titels kan leiden. Al moeten we ook realistisch zijn: Ronaldo is niet de jongste meer. Het wordt dus interessant om te zien wat hij de komende seizoenen kan toevoegen aan de ploeg van Manchester United. De inmiddels 36-jarige topscorer heeft er nog volop vertrouwen in. In een gesprek met MUTV (Manchester United TV) zegt hij: “Ik ben er klaar voor. Ik denk dat ik de komende drie of vier jaar nog groots kan zijn.”

De fans en het bestuur van Manchester United hebben al evenveel vertrouwen in een mooie samenwerking als Ronaldo zelf. Toen eerder deze zomer de eerste geruchten in de media verschenen dat de Portugees weg wilde bij Juventus, begon het bloed in Manchester meteen harder te stromen. Even werd hij gelinkt aan aartsrivaal Manchester City, maar uiteindelijk koos Ronaldo voor een terugkeer naar zijn oude liefde United. Onder de fans ontstond direct een feestelijke sfeer. “He’s back home” is nog steeds een veelgehoorde quote in de straten rondom Old Trafford. Ook het stadion zelf is inmiddels voorzien van de beeltenis van Ronaldo. Op de spelersbanner die aan Old Trafford hangt, is een prominente plek gereserveerd voor de 36-jarige sterspeler. De fans op de tribune willen zaterdag meer van hem zien dan alleen die foto op een banner. Zij hopen dat Ronaldo in de wedstrijd tegen Newcastle United zijn rentree maakt. Het zou natuurlijk extra mooi zijn als hij meteen een paar goals meepikt.

Een doelpunt van Ronaldo levert zaterdag geld op

Zaterdag om 16.00 uur speelt Manchester United een thuismatch tegen Newcastle. Met een wedstrijd op Old Trafford lijkt dit het perfecte moment om de Portugese vedette opnieuw aan het publiek te presenteren. Het WK-kwalificatieduel met Ierland (van woensdag 1 september) heeft zeker een handje geholpen om hem zo snel al klaar te maken voor zijn rentree. Na zijn 111e interlandgoal en zijn nieuwe status als topscorer aller tijden, leverde het juichen zonder shirt hem de tweede gele kaart op. Hierdoor hoefde hij afgelopen dinsdag niet in actie te komen tegen Azerbeidzjan en kon hij rechtstreeks door naar Manchester. Daar zijn ze maar al te blij met die tweede gele kaart, want nu is er ruimte gekomen om snel die rentree te maken in het shirt van Manchester United.

Cristiano Ronaldo hoopt een basisplaats te veroveren voor de wedstrijd tegen Newcastle United. Eigenlijk de hele voetbalwereld hoopt met hem mee. Want of je nu fan van hem bent of niet, iedereen is benieuwd wat de terugkeer op Old Trafford Ronaldo gaat brengen. Bij de bookmakers kom je de naam van Cristiano Ronaldo al veel tegen als je de wedopties bekijkt voor de wedstrijd Manchester United – Newcastle United. Zijn taak is om te scoren. En dat gaat volgens de online wedkantoren zeker gebeuren. Zo profiteer je bij Betway van een quotering van 5.00 wanneer Ronaldo scoort met een kopbal. Is hij verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, dan heeft Bwin hier een uitbetaling voor over van drie keer je inzet. Scoort de Portugees, ongeacht hoe en wanneer? In dat geval prijkt er een quotering van ongeveer 1.45 op je wedbriefje als je een weddenschap aangaat bij Unibet. De bookmakers zijn alvast klaar voor de rentree van Ronaldo, jij ook?