Belgische Kansspelcommissie komt met campagne

9 mei 2021

Zes weken voor de start van de Euro 2021 wil de Belgische Kansspelcommissie dit moment gebruiken om spelers bewust te maken van het verschil tussen legale en illegale online goksites in België. De Kansspelcommissie wilt wijzen op de risico’s van spelen op deze illegale websites. Het is voor hen heel duidelijk dat spelers simpelweg niet vaak genoeg weten welke sites zijn toegestaan ​​en welke niet. Er is een nieuwe campagne opgezet met de naam Always Play Legally.

Wat houdt de Always Play Legally campagne precies in?

De campagne Always Play Legally is bedoeld om Belgische gokkers te wijzen op een legaal aanbod voor online gokken. Dit om veiligheid te kunnen garanderen. Uiteindelijk is het in je eigen belang om op 100% legale websites te spelen, want als speler op illegale websites zul je nooit zeker zijn van enige bescherming of gegarandeerde betalingen. Het is ook strafbaar.

Always Play Legally onderzoekt en stelt vragen

De campagne stelt zichtzelf de volgende vragen en probeert deze beantwoord en duidelijk bij de Belgische consument te krijgen:

  • Wat is het verschil tussen legaal en illegaal?
  • Hoe worden juridische operators gecontroleerd?
  • Hoe herken je een legale site?
  • Hoe vind / meld je een illegale site?
  • Wat zijn de voordelen van spelen op legale sites?
  • Is het strafbaar om op illegale sites te spelen?
  • Wie doet er mee?

Deze campagne werd mede georganiseerd door de Belgische Kansspelcommissie, Bago en BVWK. Maar natuurlijk zijn alle Belgische bookmakers en casinos erbij betrokken, want zij zijn degene met de directe communicatie richting de spelers. We stellen ook onze sociale mediakanalen open om het woord te verspreiden, omdat we het ons gemeenschappelijke doel vinden om te vechten tegen de illegale sector.

Campagne video

Meer specifiek zal de commissie korte animatievideo’s lanceren op haar website en sociale mediakanalen. In deze video’s worden verschillende aspecten van het probleem op een zeer beknopte en didactische manier aangepakt.