Wedden op Denemarken – België

16 juni 2021

Donderdag om 18.00 uur staat de Rode Duivels een beladen wedstrijd te wachten. Want na de gewonnen wedstrijd op Rusland is het tijd voor die andere tegenstander uit groep B: Denemarken. Na het drama met Christian Eriksen hebben de Denen ongetwijfeld de sympathie van de neutrale kijker. En hoewel ook wij de Denen een mooie match gunnen, hopen we toch dat ons elftal er met de winst vandoor gaat. Bij de bookmakers zijn de Rode Duivels (hoe kan het ook anders!) favoriet. Laat dat nu net een goede reden zijn om te wedden op Denemarken – België.

Martínez wil donderdag opnieuw indruk maken

Afgelopen zaterdag begonnen de Rode Duivels hun EK in stijl. Met een indrukwekkende 3-0 zege op Rusland heeft het team van Roberto Martínez laten zien dat het terecht bij de titelkandidaten hoort. Vooral Romelu Lukaku maakte zijn sterrenstatus waar. Met twee doelpunten leidde hij de Rode Duivels eenvoudig naar de overwinning en de weg naar groepswinst ligt daardoor open. Als België de wedstrijd tegen Denemarken ook wint, dan is dat plekje bij de laatste zestien wel binnen. Maar de ploeg wil meer. De Rode Duivels hebben hun zinnen gezet op de finale, dus een sterke match is zeker welkom.

Voor deze tweede groepswedstrijd reizen onze mannen af naar Kopenhagen, waar het Parken stadion het toneel is voor de wedstrijd Denemarken – België. Voor het vertrek naar Kopenhagen wilde Martínez nog niets kwijt over welke spelers in het vliegtuig zouden zitten. Kevin De Bruyne kampt natuurlijk met de naweeën van zijn botsing met Antonio Rüdiger. Inmiddels traint de middenvelder weer mee met de groep, maar is hij ook fit genoeg om tegen Denemarken in de basis te staan? Jan Vertonghen is een van de andere vraagtekens. Hij ontbrak op de laatste trainingssessie voor vertrek, en Martínez geeft hem mogelijk even rust om te herstellen van de enkelblessure die hij opliep in het duel met Rusland. Axel Witsel gaan we misschien wel zien. Na zijn razendsnelle herstel van een achillespeesblessure is hij nu klaar om de Rode Duivels op het veld te ondersteunen. Bondscoach Roberto Martínez heeft dus genoeg keuze.

Hoe zit het met de mentale gezondheid van de Denen?

Voetbal is oorlog, horen we vaak. Maar tijdens eerste groepsmatch van Denemarken bleek dat het EK voetbal net zo makkelijk kan verbroederen. Met ingehouden adem keek heel Europa naar datgene wat er vlak voor rust bij Denemarken – Finland gebeurde. De opluchting was dan ook groot toen bleek dat Christian Eriksen geluk had gehad dankzij het snelle handelen van de medische staf. Ondanks die opluchting lukte het de Deense ploeg zaterdag niet meer om zich volledig op de wedstrijd te focussen. Het 1-0 verlies was op dat moment maar een bijzaak. Toch zitten we in het belangrijkste voetbaltoernooi van de afgelopen drie jaar, dus de Denen willen verder. In het duel met België van deze donderdag moet blijken hoe het nu met de mentale gezondheid van de ploeg gesteld is.

In het Deense elftal gaat Christian Eriksen zeker gemist worden. Zijn creativiteit op het veld is lastig te vervangen, al gaat Mathias Jensen een poging doen. De supporters hopen dat hij samen met Pierre-Emile Højbjerg het spel kan maken. Eén ding is zeker: Denemarken kan het zich niet veroorloven om punten te verliezen als het verder wil komen in het EK. Maar de Denen hebben aan België een zeer sterke tegenstander en bovendien weet niemand of de ploeg van Kasper Hjulmand weer volledig met het hoofd bij de wedstrijd is. De situatie met Eriksen heeft veel impact gehad, nu is het afwachten of de Denen zich weten te herpakken.

Bereid je voor op het duel Denemarken – België

Roberto Martínez en Kaspel Hjulmand laten zich in de aanloop naar de wedstrijd Denemarken – België niet in de kaarten kijken. Zo geeft Martínez weinig prijs over de opstelling van donderdag. Hij wil dat er zo lang mogelijk onduidelijkheid heerst over zijn sleutelspelers zodat Hjulmand hier niet op kan inspelen. Aan de andere kant weet niemand hoe de Deense ploeg er precies voor staat. Al weet Hjulmand dat vermoedelijk zelf ook niet. Pas tijdens de match zal blijken of de focus binnen zijn elftal terug is. De Denen hebben in ieder geval wel een duidelijk doel voor ogen. Ze willen Christian Eriksen trots maken, en een overwinning op België zou natuurlijk een mooi eerbetoon zijn. Maar eerlijk is eerlijk, de Rode Duivels zijn in bloedvorm. Het wordt wel heel lastig voor Denemarken om ons elftal te verslaan.

Donderdag om 18.00 uur is de aftrap van de wedstrijd Denemarken – België. Je kunt natuurlijk wachten tot de match goed op gang is voordat je inzet. Maar ook voor de aftrap kun je alvast mooie weddenschappen aangaan. Bij de bookmakers zijn de Rode Duivels favoriet. Een overwinning levert ongeveer een verdubbeling van je inzet op, al zijn er subtiele verschillen tussen grote wedkantoren als Unibet, Bwin en Betfirst. Winst voor Denemarken is goed voor een quotering van rond de 4.25, terwijl een gelijkspel ongeveer 3.25 keer je inzet oplevert. Vul je graag de exacte stand in? Wij verwachten dat de wedstrijd Denemarken – België een 0-2 op het scorebord gaat krijgen. Romelu Lukaku maakt volgens ons de meeste kans op een doelpunt.