Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Uitleg over bookmakers

Online voetbalweddenschappen en bookmakers zijn nauw met elkaar verbonden. Sterker nog, zonder bookmaker kun je geen weddenschappen afsluiten. Als gokker heb je steeds die ene belangrijke taak in je hoofd zitten. Je wilt je zo goed mogelijk in de wedstrijd verdiepen zodat je vol vertrouwen kunt inzetten. Tegenover die ene taak van jou staat een compleet takenpakket van de bookmaker. Alles wat er bij het wedden op voetbal komt kijken, wordt namelijk geregeld door de bookmaker. 

Het grote takenpakket van de bookmaker

Bookmakers (of wedkantoren, zoals je wilt) zijn niets anders dan aanbieders van sportweddenschappen. In vroeger tijden stonden er al handige handelaren bij stadions en renbanen te wachten op iedereen die wel een gokje wilde wagen. Wat dat betreft is de rol van de bookmaker weinig veranderd, al is alles wel een stuk professioneler, uitgebreider en geavanceerder geworden. De wedkantoren van nu nemen dan ook veel verschillende taken op zich. De ene taak is zichtbaarder dan de andere, maar ze zijn allemaal even belangrijk. Zo houdt een bookmaker zich bezig met:

  • Analyseren van statistieken om zo tot de perfecte quoteringen te komen.
  • Het creëren van een prettige, overzichtelijke en veilige gokomgeving.
  • Regelen van alle praktische zaken, zoals het verwerken van je wedbriefje en het uitbetalen van de winst.
  • Nieuwe functies ontwikkelen om het gokken ook in de toekomst spannend te houden.

Door al dit soort taken op zich te nemen, willen de bookmakers het jou zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. Jij hebt in feite maar één taak, en dat is het doorgeven van een goede voorspelling. De wedkantoren doen de rest. 

Het begint allemaal met een lange lijst sportweddenschappen

Het begon allemaal zo eenvoudig. Toen de eerste bookmakers verschenen, hadden gokkers nog weinig om uit te kiezen. Ze konden geld inzetten op de winnaar, maar daarmee hield het aanbod wel op. Dit kun je je bijna niet meer voorstellen als je nu de lange lijst met wedstrijden en weddenschappen doorspit.

Bookmakers zijn verantwoordelijk voor alle sportweddenschappen die ze online zetten. Er is dan ook een groot team nodig om al die wedstrijden te verzamelen en analyseren. Het gaat om wedstrijden uit de meest uiteenlopende takken van sport. Jouw aandacht gaat vooral uit naar het voetbal, maar je kunt net zo makkelijk wedden op tennis, basketbal, Formule 1, darts, MMA en tal van andere sporten. Met de groeiende aandacht voor sportweddenschappen is de wereld meteen een stukje kleiner geworden. Want waarom zou je je beperken tot de Pro League en Bundesliga als je net zo makkelijk kunt wedden op voetbalcompetities uit Azië of Zuid-Amerika? Bookmakers doen er bovendien alles aan om iedere gokker tevreden te houden. Het maakt niet uit of je graag wedt op de winnaar, het aantal doelpunten of de eerste doelpuntenmaker: de gokbedrijven zorgen ervoor dat je altijd een weddenschap vindt die bij je past. 

Bookmakers bepalen de waarde van jouw voetbalweddenschap

Al die voetbalweddenschappen zijn maar weinig waard als er geen quotering achter staat. Quoteringen ontstaan niet zomaar. Er zit veel werk in het bepalen van de perfecte waarde voor elke weddenschap. Er wordt allereerst gekeken naar de kans dat een voorspelling inderdaad uitkomt. Maar er is meer om rekening mee te houden. De populariteit van de competitie/weddenschap speelt een rol, en ook de eigen winstmarge mag niet vergeten worden. Al deze informatie wordt uiteindelijk vertaald naar een quotering.

Bookmakers berekenen zelf de hoogte van de quoteringen. Er zijn enkele kleine gokbedrijven die kiezen voor een samenwerking, maar de meeste wedkantoren hebben hun eigen mensen in dienst. Deze zogenaamde odds compilers doen niets anders dan de hele dag statistieken analyseren en omzetten naar quoteringen. Harry Ogden was eind achttiende eeuw de eerste die op deze manier te werk ging. De Brit bepaalde de quoteringen aan de hand van het kleine beetje informatie dat in die tijd beschikbaar was. Tegenwoordig wordt werkelijk alles bijgehouden, en al die data (het gemiddelde doelsaldo, percentage balbezit, enzovoorts) is even belangrijk. Dit maakt het analyseren van de statistieken en vertalen naar quoteringen een lastige klus. Als de quoteringen eenmaal staan, is het werk van de bookmaker nog niet klaar. In de aanloop naar de wedstrijd kan er veel veranderen, dus de quoteringen moeten voortdurend worden bijgeschaafd. Ook tijdens de wedstrijd zitten de odds compilers er bovenop. Elke actie, elke kans en elke overtreding heeft gevolgen voor de waarde van een weddenschap. De odds compilers zitten dus geen moment stil. 

Een bookmaker regelt alle praktische zaken

Bij een goede bookmaker kun jij je volledig focussen op de weddenschappen. Voor jou zijn alleen de vele wedopties, de statistieken en de quoteringen van belang. Dat er een bedrijf achter zit dat nog van alles regelt, merk je eigenlijk niet. Toch is dat precies wat een bookmaker doet.

Online wedkantoren zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk hoeft te doen. Natuurlijk, je bent zelf verantwoordelijk voor de voorspellingen die je doorgeeft. Maar daarmee houdt het wel ongeveer op. Nadat je de weddenschap hebt geplaatst, hoef je alleen maar af te wachten. De bookmaker verwerkt alle voorspellingen die binnenkomen, en bij winst krijg je het geld vanzelf in je account gestort. Je hoeft je nergens te melden; de bookmaker regelt alles automatisch. Ook over andere financiële zaken hoef je niet druk te maken. De wedkantoren hebben een gokomgeving gecreëerd waar je veilig geld stort en uitbetalingen aanvraagt. Na het activeren van de uitbetalingsknop gaat de bookmaker wederom aan het werk om te zorgen dat het geld snel op jouw rekening staat. 

Nieuwe innovaties maken de wedkantoren klaar voor de toekomst

Sommige bookmakers zijn behoorlijk vooruitstrevend. Zij weten dat de gokwereld voortdurend in beweging is en daar spelen ze handig op in door steeds weer nieuwe functies te ontwikkelen. De cash-out optie is daar een bekend voorbeeld van. Deze optie is inmiddels helemaal ingeburgerd, maar het begon allemaal bij één vooruitstrevende bookmaker. Functies zoals Add2Bet (onder andere Betfirst) en de Bet Builder (Unibet) zijn ook niet onbekend meer. Dankzij deze functies kun je voorspellingen aan je openstaande weddenschappen toevoegen of meerdere weddenschappen aangaan binnen één wedstrijd. Hiermee spelen de bookmakers in op een trend die al een tijdje gaande is: het personaliseren van de weddenschappen.

De online gokwereld staat nooit stil, en dat is voor een groot deel aan de bookmakers te danken. Ze blijven vernieuwen en zo zorgen ze ervoor dat het gokken op voetbal ook in de toekomst spannend blijft. 

Je krijgt alle informatie voor een eerlijke strijd

Bij elke weddenschap ga je de strijd aan met de bookmaker. Met hoge quoteringen probeert de bookmaker je te verleiden om voor een risicovolle weddenschap te kiezen, maar jij weet het hoofd koel te houden. Je wordt daarbij wel geholpen door alle informatie die de bookmaker beschikbaar stelt. Zo heb je gewoon inzicht in de actuele statistieken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Je weet dus heel goed dat die weddenschap met hoge quotering jou geen winst gaat opleveren.

Bookmakers hebben hetzelfde doel als jij. Ze willen winst maken met voetbalweddenschappen. Maar ze voeren wel een eerlijke strijd. Dat betekent dat ze transparant te werk gaan en allerlei essentiële informatie met jou delen. De wedstrijdstatistieken vormen bijvoorbeeld een belangrijke bron van informatie, zeker in combinatie met een livestream. Terwijl je op het platform van de bookmaker naar de wedstrijd zit te kijken, heb je meteen inzicht in de actuele statistieken. Dankzij de bookmaker ben je precies op de hoogte van alles wat er gebeurt! Er zijn zelfs gokbedrijven die die eerlijke strijd nog eens extra benadrukken. Onder de noemer ‘wedtips’ vertalen zij de statistieken naar informatie die ook voor beginnende gokker gemakkelijk te volgen is. Met een tekst als ‘Juventus won vier van de vijf laatste thuiswedstrijden’ krijg je meteen een idee van wat je van het aankomende thuisduel kunt verwachten. Juventus presteert goed in eigen huis, dus daar kun je met je weddenschap handig op inspelen. 

Gokker versus bookmaker: de strijd kan beginnen

Durf je de strijd met de bookmaker aan? Dan is het hoog tijd om een spelersaccount aan te maken. Het creëren van een account is overal verplicht. Doe je dit niet, dan kun je dat wedden op voetbal wel vergeten. Zodra de registratie voltooid is, kom je altijd bij dezelfde vervolgstap uit. Het maakt niet uit of je een account hebt aangemaakt bij Unibet of bij Bet777, want alle bookmakers wachten eerst op een storting voordat het gokken kan beginnen. Voor jouw persoonlijke speelsaldo maken de online gokbedrijven allemaal gebruik van een digitale portemonnee. Uit deze portemonnee betaal je alle voetbalweddenschappen, maar de bookmaker gebruikt hem ook om de winst in uit te keren. Als je account op orde is en je speelsaldo is aangevuld, kan het gokken beginnen. Vanaf dat moment ervaar je zelf wat een bookmaker allemaal voor je doet.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.