Is de winnaar van de Ballon d’Or al uitgelekt?

30 oktober 2021

Vorig jaar moesten we het even zonder doen, maar in 2021 is hij terug: de Ballon d’Or. De 30-koppige shortlist werd op 8 oktober al bekend gemaakt. Sindsdien is het aftellen naar 29 november, want pas dan komt die gouden bal bij de winnaar terecht. Dat betekent ook dat je nog een kleine maand de tijd hebt om je voorspelling door te geven. Ga je voor Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowki of tóch voor Karim Benzema? Je kunt natuurlijk zelf een inschatting maken als je gaat wedden op de beste speler van het jaar. Maar je kunt je net zo makkelijk laten leiden door die ene foto die deze week is uitgelekt. Op die foto zou namelijk de exacte uitslag van de Ballon d’Or 2021 te zien zijn. Of die foto inderdaad de officiële lijst laat zien, weet eigenlijk niemand. Toch zijn de voortekenen goed, dus misschien kun jij wel van deze kennis profiteren.

La Liga als hofleverancier van de Ballon d’Or

De 30-koppige shortlist bevat dit jaar weer een aantal grote voetbalnamen. Lionel Messi, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Jorginho, Harry Kane, Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Luka Modrić, Ronaldo, Kylian Mbappé, Mo Salah, Neymar… het is maar een kleine greep uit de lijst met spelers die kans maken op de Ballon d’Or 2021.

De afgelopen jaren waren FC Barcelona en Real Madrid de grote leveranciers van dit evenement. Lionel Messi won de prijs in 2019, toen hij nog stevig verankerd zat in de selectie van FC Barcelona. Het jaar ervoor ging de Ballon d’Or naar Luka Modrić van Real Madrid. De Koninklijke had in 2016 en 2017 ook al de beste voetballer van het jaar binnen zijn gelederen. Twee keer op rij ging de prijs naar Cristiano Ronaldo, maar er staan nog veel meer van deze trofeeën in zijn persoonlijke prijzenkast. Tussen 2009 en 2015 won hij de prijs afwisselend met zijn grote concurrent Messi. Anno 2021 staan zij nog steeds op die 30-koppige shortlist, al hebben ze Spanje inmiddels achter zich gelaten.

Dit is de top 10 volgens de gelekte lijst

De transfer van Lionel Messi naar PSG is niet de reden dat de Ballon d’Or 2021 waarschijnlijk buiten Spanje terechtkomt. De gelekte lijst die rondgaat op social media, laat namelijk de volgende top 10 zien:

  1. Robert Lewandowski (Bayern München)
  2. Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
  3. Karim Benzema (Real Madrid)
  4. Mo Salah (Liverpool)
  5. Jorginho (Chelsea)
  6. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
  7. N’Golo Kanté (Chelsea)
  8. Erling Haaland (Borussia Dortmund)
  9. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
  10. Kevin De Bruyne (Manchester City)

De mogelijke top 10 van de Ballon d’Or is naar buiten gebracht door de Spaanse sportkrant Marca. Als hun informatie klopt, gaat Lewandowski er dus met deze prestigieuze prijs vandoor. Het zou absoluut gerechtigheid zijn als de Pool dit jaar de Ballon d’Or in ontvangst mag nemen. Er is namelijk weinig twijfel over dat hij vorig jaar is ‘beroofd’ van zijn eerste gouden bal. Met 55 doelpunten in 47 wedstrijden leverde Lewandowski een belangrijke bijdrage aan de treble die Bayern in 2019/20 binnenhaalde. De Ballon d’Or lag in 2020 al het ware voor hem klaar, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Geen prijsuitreiking, en dus geen gouden bal voor Robert Lewandowski. Mag hij op 29 november 2021 alsnog die belangrijke voetbalprijs ophalen, zoals sportkrant Marca beweert? Het zou zomaar kunnen, want het Bayern-icoon hoort nog steeds bij de absolute top van de voetbalwereld.

De Ballon d’Or-winnaar lekte al eerder uit (en dat geeft vertrouwen!)

De grote internationale bookmakers besteden elk jaar trouw aandacht aan de Ballon d’Or. Ook in 2021 kun je onder andere bij Unibet geld inzetten op de beste speler van het jaar. De bookmakers hebben de gelekte lijst ongetwijfeld gezien, want de top 3 komt wel heel bekend voor. Zo heeft Unibet een quotering van 1.30 over voor Robert Lewandowski als Ballon d’Or-winnaar. De Pool wordt gevolgd door Lionel Messi, met een quotering van 2.50. Op grote afstand volgt de nummer 3, Karim Benzema. Wedden op de Fransman als Ballon d’Or-winnaar levert meteen al 15.00 keer de inzet op.

Je wordt misschien niet heel erg warm van quotering van 1.30. Maar ja… wat als je vrijwel zeker bent dat je met deze voorspelling wint? Echte zekerheden zijn er natuurlijk nooit in de wereld van het voetbalwedden. Toch krijg je vanzelf wat meer vertrouwen in deze gelekte lijst als je weet dat in 2018 ongeveer hetzelfde is gebeurd. In dat jaar kwam er al ruim vóór de uitreiking een lijst naar buiten met daarop de naam Luka Modrić als winnaar. En inderdaad, Modrić mocht dat jaar de Ballon d’Or ophalen. Ook de rest van de lijst klopte exact. Ronaldo de nummer 2, Antoine Griezmann de nummer 3, Eden Hazard de nummer 8 en Harry Kane de nummer 10: de uiteindelijke uitslag was een keurige kopie van de lijst die al eerder rondging. Het is afwachten of dat op 29 november 2021 precies zo gebeurt. Bij Marca zijn ze alvast overtuigd dat ze de juiste uitslag te pakken. Jij ook? Doe dan wat met die kennis en pak het wedden op de Ballon d’Or slim aan. Met een wat hogere inzet is die quotering van 1.30 opeens geen probleem meer.