Het Europees voetbal gaat beginnen

14 september 2021

Liefhebbers van Europees voetbal hebben het wekenlang moeten doen met voorrondes en play-offs. Maar die tijd ligt nu achter ons. Deze week gaat het echte voetbalgeweld eindelijk beginnen en de Belgische clubs wacht meteen een zware opdracht. In de Champions League treft Club Brugge het grote Paris Saint-Germain. En laat PSG nu net de belangrijkste kandidaat zijn voor het winnen van die prestigieuze CL-titel. Ook in de Europa League liggen de overwinningen deze week niet voor het oprapen. Antwerp gaat donderdag op bezoek bij Olympiakos. Het wordt een hele klus om door de Griekse defensie te heen te breken, dus Antwerp moet creatief zijn. Genk heeft op papier de grootste kans op een overwinning. Rapid Wien is niet de sterkste tegenstander in groep H, al geeft die moeizame 1-1 tegen Union van afgelopen weekend niet meteen vertrouwen. Weet minstens één van de Belgische clubs te winnen of levert het Europees voetbal alleen maar teleurstellingen op? Wij helpen je alvast met je voorspellingen!

Club Brugge opent tegen de potentiële CL-kampioen

In de Champions League van 2021/22 is Club Brugge de enige Belgische vertegenwoordiger. Natuurlijk hopen we op een mooi Europees seizoen voor de ploeg van Philippe Clement, maar we moeten reëel zijn. Club Brugge heeft het met de loting gewoon heel slecht getroffen. Met Manchester City en Paris Saint-Germain in dezelfde poule is de kans op overwintering in de Champions League heel klein. Toch is niets uitgesloten, dus Club Brugge moet het per wedstrijd gaan bekijken. In de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen treffen ze meteen de ploeg van Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé, oftewel Paris Saint Germain. Zo vlak voor de start van het Europese seizoen is de Parijse club door de bookmakers aangemerkt als favoriet voor de titel. Manchester City is in deze lijst een goede tweede.

Woensdag 15 september om 21.00 uur ontvangt Club Brugge PSG in het Jan Breydelstadion. Een thuiswedstrijd dus, al kunnen we echt niet om de duidelijke favorietenrol van Paris Saint-Germain heen. Op de online gokplatforms van Napoleon en Unibet krijg je bij een Brugse overwinning 14 keer je inzet terug en bij een gelijkspel is dat 7 keer. Achter PSG staat een quotering van 1.23, wat meteen een wereld van verschil is. Ook wij kunnen ons niet voorstellen dat Club Brugge deze wedstrijd gaat winnen. Paris Saint-Germain heeft alle reden om goed aan het toernooi te beginnen, want die eerste CL-titel uit de geschiedenis lonkt. Omdat de verschillen zo groot zijn, is een 1×2 weddenschap voor deze wedstrijd niet de slimste keuze. Voor Club Brugge – PSG voorspellen wij een 0-3 eindstand. Met deze correcte score weddenschap valt er toch wat te juichen als Messi of Neymar scoort.

Racing Genk treft een Rapid Wien dat uit vorm is

Van de Champions League is het maar een kleine stap naar de Europa League. De complete donderdagavond is gereserveerd voor de eerste groepsduels. Om 18.45 uur kun je gaan zitten voor Rapid Wien – Genk. De timing van dit Europese duel is zeker niet verkeerd. Rapid Wien heeft een slechte seizoensstart achter de rug, waardoor de ploeg niet verder komt dan acht punten uit zeven competitiewedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor Rapid Wien nog met 1-2 van het kleine Admira. Onder de supporters leidde dit tot een heus fluitconcert.

KRC Genk zal ook niet vol tevredenheid terugkijken op de laatst gespeelde competitiematch. Terwijl Rapid Wien met 1-2 onderuit ging tegen Admira, kwam Genk niet verder dan 1-1 tegen Union. In de slotseconden gaf Racing de overwinning uit handen, iets wat tegen Rapid Wien echt niet mag gebeuren. Als de ploeg van John van den Brom gefocust blijft, zijn er zeker kansen om die uitwedstrijd in Wenen te winnen. Wij voorspellen daarom een 1-2 eindstand. De verdediging van Rapid Wien is momenteel zwak, dus Racing Genk moet kunnen profiteren.

Antwerp speelt Europees voetbal tegen Olympiakos

Zodra de beslissing in het Weense Allianz Stadion is gevallen, kun je je meteen gaan richten op dat volgende belangrijke Europa League-duel: Olympiakos tegen Antwerp. De ploegen treffen elkaar deze donderdag om 21.00 uur in Georgios Karaiskakis, het thuisstadion van Olympiakos. De ploeg speelde dit weekend verrassend met 0-0 gelijk tegen Atromitos. En dat terwijl Olympiakos toch veruit het sterkste elftal had. Gaat er donderdag tegen Antwerp weer zo’n slippertje komen? Het zou mooi zijn, maar wij verwachten dat Brian Priske het moeilijk krijgt om zijn team naar een overwinning te leiden.

Hoewel Olympiakos momenteel niet in de best mogelijk vorm is, hebben de Grieken op papier nog steeds de sterkere ploeg. Tel daar het thuisvoordeel bij op en je begrijpt waarom de bookmakers weinig vertrouwen hebben in een Antwerpse overwinning. Een 1×2 weddenschap levert bij Unibet de volgende odds op: 1.70 (1), 4.10 (x) en 4.55 (2). Wij voorspellen een wedstrijd die vanuit Griekse kant vooral routinematig oogt, maar die ze wel nipt de winst bezorgt. We gaan daarom voor een 1-0 zege voor Olympiakos. Deze stand laat voor Antwerp overigens genoeg ruimte over om te verrassen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet alles precies op zijn plek vallen. Hoe denk jij dat deze eerste week met Europees voetbal zich ontvouwt? Het is hoog tijd om je voorspellingen door te geven aan de bookmaker.