Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Vijf veel voorkomende fouten bij gokken op voetbal

Je hebt vanaf nu nog maar één missie: je wilt grote successen behalen met je voetbalweddenschappen. Je hebt de kennis van de voetbalwereld, je durft risico te nemen en je bent bestand tegen de druk die het wedden met zich meebrengt. Kortom, je bent er helemaal klaar voor. Toch mag je alleen van successen dromen als je grote fouten weet te vermijden. Natuurlijk, het is een illusie om te denken dat je nooit een beslissing neemt die je geld kost. Een fout is nu eenmaal snel gemaakt. Maar als je je bewust bent van een aantal veel voorkomende fouten, ben je al een heel eind op de goede weg. Met deze top vijf weet jij precies waar je op moet letten!  

Gokken zonder vast budget

Bij het wedden op voetbal moet je geld investeren om geld te kunnen winnen. Dat weten beginnende gokkers ook! Velen van hen storten daarom vol overgave geld in hun account en plaatsen meteen een eerste weddenschap. Ze vergeten alleen om goed na te denken voordat ze actie ondernemen. En dat terwijl nadenken over de financiële kant van het gokken essentieel is. Er is zelfs een naam voor: bankrollmanagement.

Als bankrollmanagement geen onderdeel is van je dagelijkse gokroutine, dan kom je al snel in de problemen. In je achterhoofd weet je misschien wel dat het niet slim is om voor de vierde keer deze maand een bedrag van 100 euro te storten, maar je doet het toch. Je hebt immers geen duidelijke afspraken met jezelf gemaakt, waardoor je niet zo goed weet waar de grens ligt. Het gevolg is dat je het overzicht kwijtraakt en je meer geld verliest dan je eigenlijk kunt missen. Met alle gevolgen van dien. Om dit scenario te voorkomen, moet je echt weten hoe hoog jouw persoonlijke gokbudget is en hoeveel geld je dus per dag, week of maand uit kunt geven aan je weddenschappen. Houd daarnaast ook het maximale verlies in de gaten. Zodra de grens is bereikt, is het hoog tijd om eventjes te stoppen met gokken.

Het bepalen van je budget is pas de eerste stap van goed bankrollmanagement. De volgende stap is dat je na gaat denken over het spreiden van dat gokbudget. Je hoeft namelijk geen ervaren gokker te zijn om te begrijpen dat het onverstandig is om je complete weekbudget uit te geven aan één weddenschap. Hoe je het geld verdeelt, is helemaal aan jou. Kies bijvoorbeeld voor een vast bedrag per weddenschap of voor een vast percentage van de totale bankroll. Het belangrijkste is dat je houvast creëert en zelfs op de meest spannende momenten terug kunt vallen op de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt. Zo voorkom je dat je onverantwoordelijke beslissingen neemt en financieel in de problemen raakt. 

Statistieken negeren omdat je het allemaal wel weet

Je weet wat er speelt in de (inter)nationale voetbalwereld. Logisch, want je bent bijna elke week ben in het stadion te vinden en bovendien volg je alle belangrijke wedstrijden op tv. Niemand kan jou nog iets vertellen, toch?

Als voetbalgokker is het goed om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen. Aan twijfel heb je niets. Maar het is ook niet goed als je té veel zelfvertrouwen hebt en denkt dat je het allemaal wel weet. Je mist dan namelijk een hoop informatie die behoorlijk cruciaal is voor jouw weddenschap. Pas wanneer je de statistieken erbij pakt merk je dat veel feitelijke informatie gewoon niet in je hoofd zit. Denk bijvoorbeeld aan het gemiddelde percentage balbezit. Je weet misschien of een ploeg doorgaans aanvallend of speelt of juist niet, maar de cijfers maken jouw observaties veel concreter. Het percentage balbezit kan zomaar tegenvallen waardoor je toch moet concluderen dat de ploeg in de wedstrijden minder dominant is dan je dacht. Ook statistieken over het gemiddelde doelsaldo, de huidige vorm, de onderlinge duels uit het verleden en het gemiddelde aantal kaarten per speler helpen je verder. Een beetje nederigheid is dus op zijn. Accepteer dat je niet alles weet en dat je die wedstrijdstatistieken echt nodig hebt om successen te boeken. 

Je laten verleiden door gevaarlijk hoge quoteringen

Na een zorgvuldige analyse van de statistieken weet je precies waar je kansen liggen. Maar ja… ergens lonken ook die hoge quoteringen. Want waarom zou je geld inzetten op Juventus als een overwinning voor het bezoekende Cagliari veel meer geld oplevert? Die hoge quoteringen kunnen je zomaar verleiden en voor je het weet, prijkt de naam Cagliari op je wedbriefje.

Het is natuurlijk aantrekkelijk om voor de hoogst mogelijke winst te gaan. Toch moet je oppassen met dit soort weddenschappen die veel geld opleveren. Het is niet voor niets dat je bij een overwinning voor Cagliari zeven keer je inzet terugkrijgt, terwijl er achter Juventus een quotering van 1.35 staat. Dit verschil laat wel zien hoeveel risico je neemt met deze weddenschap. De kans is dus groot dat jouw hebberigheid wordt afgestraft, zeker als je geen gefundeerde redenen hebt om tóch voor Cagliari te gaan.

Bij een wedstrijd zoals die tussen Juventus en Cagliari heb je misschien een keer geluk. Mocht er na 90 minuten voetbal tegen alle verwachtingen in een 0-1 op het scorebord staan, dan is die verzevenvoudiging van de inzet gewoon een feit. Dat geluk heb je ongetwijfeld niet wanneer je kiest voor een combi bet met extreem hoge quoteringen. De totale waarde van dit type weddenschap stijgt in rap tempo bij elke voorspelling die je aan de combi toevoegt. Hierdoor ben je misschien geneigd om nog een over/under weddenschap toe te voegen. En ach… die ene handicapweddenschap kan er ook wel bij. Opeens staan er vijf voorspellingen op je lijst, die als combi een quotering van 15.00 hebben. Is het aantrekkelijk om deze wedcoupon in te dienen? Zeker weten! Is het verstandig? Absoluut niet. Hebberigheid is een slechte eigenschap als je succes wilt hebben als voetbalgokker. Beter vermijd je weddenschappen met hoge quoteringen en bouw je je bankroll rustig op. 

Emoties zorgen dat je de controle verliest

De spanning op het veld neemt steeds verder toe als de minuten langzaam op de klok wegtikken. Jouw favoriete club staat met 2-0 achter, maar je hebt de hoop nog niet helemaal opgegeven. Elke keer als er een speler richting het zestienmetergebied gaat, schuif je naar het puntje van je stoel. Zie je hoofd nu maar eens koel te houden. Eigenlijk roept alles in je dat je ‘jouw club’ wilt steunen met een weddenschap. Dat ben je aan ze verplicht; je bent immers al jaren een trouwe supporter. De vraag is alleen of het slim is om onder deze omstandigheden geld in te zetten op de wedstrijd. Emotionele beslissingen zijn namelijk niet de beste beslissingen.

Voetbal is emotie. Op het veld, naast het veld of in de vele huiskamers in het land: overal zijn de emoties zichtbaar én voelbaar. Als liefhebber van de sport leef je ongetwijfeld graag met de clubs mee. Maar in de rol van voetbalgokker moet je jouw emoties juist uit zien te schakelen. Het is belangrijk dat je de controle houdt en op een beheerste manier aan het gokken gaat. Dat begint al bij de wedstrijden zelf. Wedden op een club die je graag supportert, is vaak een slecht idee. Het is wel erg lastig om objectief naar de wedstrijd de kijken waardoor je jouw club ongemerkt toch een te grote kans toedicht. Dit heeft meteen gevolgen voor jouw eigen winkansen. Ook op andere momenten moet je je hoofd erbij houden en je emoties uitschakelen. Zelfs als de frustratie toeneemt omdat je de ene na de andere weddenschap verliest, móet je na blijven denken. Je gevoel zegt dat je door wilt spelen om zo alle voorgaande verliezen te compenseren. Om dat voor elkaar te krijgen, overweeg je zelfs om je inzet flink te verhogen. Dat is vragen om problemen! Gelukkig zegt je verstand dat je voor vandaag beter kunt stoppen. Er komen nog genoeg mogelijkheden om dat verloren geld weer terug te winnen. 

Wedden bij een bookmaker die niet bij je past

Je bent een echte liefhebber van het spelletje. Je verdiept je dan ook vol overgave in alles wat met voetbal te maken heeft. Van het actuele voetbalnieuws tot de vele wedstrijdstatistieken: je weet precies hoe het ervoor staat. Hiermee heb je alvast een goede basis gecreëerd voor succes. Als alles er zo veelbelovend uitziet, is het natuurlijk zonde als je bij een bookmaker zit die niet aan jouw verwachtingen voldoet. Want waar zijn die hoge quoteringen waar je op had gehoopt? En waar blijven die wedstrijden uit de lagere divisies en andere kleine competities waar je graag op wedt? 

Bij de eerste stap die je in de gokwereld zet, kun je al een cruciale fout maken. Er zijn namelijk heel wat beginnende gokkers die zich inschrijven bij de eerste bookmaker die in hun hoofd opkomt. Hiermee neem je een risico. Omdat alle bookmakers weer anders zijn, zijn ze niet allemaal een goede match. Je hebt bijvoorbeeld weinig aan een wedkantoor met een slechtwerkende app als je voornamelijk buitenshuis je weddenschappen plaatst. Een slechte match kan er zomaar voor zorgen dat je steeds minder gaat wedden. Misschien komt er zelfs een moment dat je er helemaal mee stopt. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Doe dus altijd goed onderzoek voordat je ergens een account aanmaakt. Zo kun je je jarenlang verheugen op mooie voetbalweddenschappen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.