Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Hoe werkt live wedden op voetbal?

Voor een mooie voetbalmatch maak je maar al te graag tijd. De ontknoping van de Pro League of die allesbeslissende duels in de groepsfase van de Champions League: je zit er ongetwijfeld klaar voor. Terwijl de ene na de andere actie zich op het veld ontvouwt zie je precies wat er goed en wat er minder goed gaat. Zo kom je er misschien snel achter dat één van de teams gewoon niet lekker in de wedstrijd zit. Spelers raken gefrustreerd waardoor ze fouten maken en de tegenstander meer en meer kansen krijgt. Op dat moment weet je dat het tijd is voor een live weddenschap. 

Focus, toon lef en voel de spanning 

90 minuten lang vol met vlijmscherpe passes, technische hoogstandjes, doelpunten en mooie verdedigende acties: dat is wat je wilt zien. Maar in de praktijk zijn lang niet alle wedstrijden zo spectaculair om te volgen. Sterker nog, elke week komen er weer duels voorbij waarin er weinig gebeurt. De spelers zetten amper druk en de wil om te winnen lijkt bij iedereen te ontbreken. Van tevoren had je toch een ander soort wedstrijd verwacht.

Het grote voordeel van live wedden op voetbal is dat je gewoon even af kunt wachten om te zien wat de wedstrijd brengt. Het eerste kwartier of half uur levert meteen al waardevolle informatie op. Welke club heeft de juiste vorm te pakken en wie creëert de meeste kansen? Toch zegt zo’n eerste deel niet alles. De wedstrijd kan na rust zomaar kantelen waardoor een bescheiden 1-0 voorsprong opeens in gevaar komt. Zorg dus dat je goed weet wat je van de clubs kunt verwachten voordat je aan het wedden gaat.

Live wedden betekent dat je continu moet opletten en kijken waar je kansen liggen. Je moet lef tonen, maar soms ook geduld hebben. Je hebt alleen weinig tijd om te beslissen welk van de twee het wordt. Dit maakt live wedden een stuk intensiever dan pre-match wedden. Aan spanning is er in ieder geval geen gebrek. Je voelt de adrenaline door je lijf stromen zodra de scheidsrechter het beginsignaal geeft en de spelers hun eerste meters op het veld maken. Want je weet dat je niets mag missen om deze live weddenschap tot een goed einde te brengen. 

Weet wat er op het veld gebeurt

Bij een live weddenschap is het essentieel dat je de wedstrijd zo goed mogelijk kunt volgen. De bookmakers denken wat dat betreft echt met je mee. Ze doen er namelijk alles aan om jou zoveel mogelijk informatie te geven. Zo laten de actuele statistieken precies zien hoe het zit met percentage balbezit, het aantal hoekschoppen en het aantal doelpogingen van beide toen. Zelfs als je halverwege in de wedstrijd valt, weet je meteen welke ploeg het spel domineert en de meeste kansen creëert.

Cijfers zeggen veel, al blijft alles een beetje abstract wanneer je alleen percentages en andere getallen meeneemt in je analyse. Je kunt het verloop van de wedstrijd nog veel beter voorspellen als je met eigen ogen ziet wat er op het veld gebeurt. Nu heb je waarschijnlijk niet de kans om in het stadion te zitten bij alle wedstrijden waar je op wedt. Dat hoeft ook niet, want de bookmakers voorzien de vele voetbalduels graag van beeldmateriaal. De grote wedkantoren bieden vaak een livestream aan. Vooral wedstrijden uit de bekendste Europese competities zijn op deze manier gemakkelijk live te volgen. Is het platform van jouw bookmaker niet uitgerust met dit soort livestreams? In dat geval kun je altijd nog terugvallen op de grafische weergave van de wedstrijd. Dankzij deze animaties weet je van minuut tot minuut waar de bal zich bevindt en welke acties er op het veld plaatsvinden. Met die informatie stijgen jouw winkansen alleen maar verder. 

Quoteringen veranderen tientallen keren per wedstrijd

Je volgt de wedstrijd van begin tot eind. Elke doelpoging en elke overtreding neem je in je op. Stukje bij beetje begin krijg je zo een steeds beter beeld van hoe de match gaat eindigen.

Als de wedstrijd eenmaal bezig is, ben jij zeker niet de enige die alles nauwkeurig in de gaten houdt. Ook de bookmaker volgt precies wat er gebeurt, en het blijft niet bij volgen alleen. Als de kansen beginnen te verschuiven, zelfs al is het maar een heel klein beetje, dan zijn de bookmakers er meteen bij om de quoteringen aan te passen. Een honderdste omlaag of een paar honderdsten omhoog: het is maar net waar de situatie op het veld om vraagt.

Het aanpassen van quoteringen gebeurt met gemak tientallen keren per wedstrijd. De bookmaker is tijdens de 90 minuten speeltijd dus voortdurend aan het rekenen en bijstellen. Gelukkig hoef je niet gebiologeerd naar de cijfers te kijken om te weten wanneer iets omhoog of omlaag gaat. Veel bookmakers hebben een systeem ontwikkeld waaraan je snel kunt zien wanneer er iets verandert. Een systeem met groene en rode pijltjes is bijvoorbeeld eenvoudig maar zeer effectief. Je ziet dan in één oogopslag welke quoteringen zojuist naar boven of beneden zijn bijgesteld. Hou die pijltjes regelmatig in de gaten zodat je de weddenschap op het perfecte moment kunt indienen. Want een goede timing is alles in de wereld van live voetbalweddenschappen. 

Het draait allemaal om de perfecte timing

Met een live weddenschap ben je voortdurend op zoek naar het juiste moment van inzetten. Je timing is perfect als je de bookmaker net een stapje voor bent. Zodra je ziet dat de thuisploeg na een 1-0 voorsprong de druk nóg verder opvoert, kun je simpelweg niet blijven wachten tot dat tweede doelpunt valt. Tegen die tijd heeft de bookmaker de quotering verlaagd en maak je minder winst dan wanneer je de weddenschap een paar minuten eerder had ingediend. Live wedden is een kwestie van vooruitkijken en beslissingen durven nemen. Een goede voorbereiding helpt daar natuurlijk bij. Stel je weet dat de thuisploeg meestal pas in de tweede helft echt op gang komt, terwijl de tegenstander na rust juist begint te verslappen. Een 1-0 voorsprong in de 40e minuut kan dan al genoeg vertrouwen geven om de weddenschap te plaatsen. Zo ben je de bookmaker ongetwijfeld te snel af en profiteer je gewoon van goede quoteringen. Vind je zekerheid belangrijker dan hoge quoteringen, verdiep je dan eens in de 79e minuut strategie. 

Live wedden met behulp van de 79e minuut strategie

Met een live weddenschap bepaal je zelf wanneer je dat wedbriefje inlevert bij de bookmaker. Je hebt in principe 90 minuten de tijd, dus waarom zou je die tijd niet zoveel mogelijk benutten? Liefhebbers van de 79e minuut strategie leunen graag rustig achterover en laten de speelminuten langzaam wegtikken. Zij komen pas in actie als het laatste deel van de wedstrijd is aangebroken en er nog weinig aan de stand gaat veranderen.

De 79e minuut strategie gaat uit van het idee dat je met een late weddenschap vrij zeker bent van de overwinning. Een Juventus in vorm gaat die 2-0 voorsprong in de laatste acht minuten echt niet meer uit handen geven. Het is wel duidelijk hoe de wedstrijd gaat eindigen, zeker omdat de tegenstander nog amper aan de bal komt en de oude dame de wedstrijd domineert. Die relatief veilige weddenschap heeft wel een keerzijde. Voor elke live weddenschap telt immers de quotering die op dat moment online staat. Je kunt je wel voorstellen dat de waarde flink gedaald is als de 82e minuut is aangebroken en Juventus met 2-0 leidt. Maar hoe erg is dat als je weet dat je weddenschap na weddenschap wint dankzij deze live-wedstrategie? 

Deze live weddenschappen bezorgen jou de winst

De laatste jaren hebben live weddenschappen steeds meer aan populariteit gewonnen. Bijna iedere voetbalwedder heeft weleens live ingezet op een wedstrijd óf is van plan om dat binnenkort te gaan doen. Dankzij die enorme populariteit is het aanbod alsmaar groter geworden. Zo kun je live wedden op de winnaar van de wedstrijd en op het aantal doelpunten/hoekschoppen. Of ga je liever voor een handicapweddenschap of halftime/fulltime weddenschap? Het interessante aan live wedden is dat je het type weddenschap gemakkelijk aanpast aan de situatie op het veld. Bij een 2-1 stand is het opeens heel logisch om in te zetten op ‘meer dan 3.5 of 4.5 doelpunten’ wanneer beide elftallen druk blijven zetten. Zit er juist weinig spanning in de wedstrijd en komen de spelers niet verder dan een beetje rondtikken, dan vul je vol overtuiging ‘nee’ in bij de wedoptie Both Teams to Score.

Hoger/lager, Both Teams to Score en halftime/fulltime weddenschappen kom je zowel tegen in de lijst met live weddenschap als die met pre-match weddenschappen. Maar er zijn ook bets die je alleen aan kunt gaan als je tijdens die 90 minuten speeltijd inzet. Voorspel bijvoorbeeld of er in de komende minuut, 5 minuten of 10 minuten een doelpunt valt. De naam van de eerstvolgende doelpuntenmaker levert net zo goed geld op. Met dit soort snelle weddenschappen ben je niet verplicht om de hele wedstrijd uit te zitten. Zodra die 5 minuten voorbij zijn of dat eerstvolgende doelpunt is gevallen, kun jij je weer focussen op een nieuwe voetbalmatch!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.