Welkom bij Gokken op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Wij van Gokken op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Ben je 24 jaar of ouder en woonachtig in Nederland? Bekijk dan onze website VoetbalGokken.nl.

Genk – Rapid Wien, de vuurdoop voor Bernd Storck

8 december 2021

Of we na de kerst nog een ploeg in de Europa League hebben, is helemaal in handen van Racing Genk. Wie had dat gedacht? De club die dit seizoen zoveel tegenslag en moeilijke periodes kent, is de enige Belgische troef die nog kans heeft op EL-overwintering. Nu het vertrek van John van den Brom een feit is en Racing Genk razendsnel een nieuwe trainer heeft binnengehaald, kan de blik weer op de toekomst. Die toekomst zou natuurlijk nóg mooier worden als Genk doordringt tot de tweede acte van de Europa League. Donderdag 9 december moet het allemaal gaan gebeuren. Genk heeft weinig speelruimte, want ze móeten in eigen huis winnen van Rapid Wien. Maar de ploeg heeft niet alles zelf in handen. Terwijl KRC Genk – Rapid Wien bezig is, kijken we daarom ook met een schuin oog naar West Ham – Dinamo Zagreb. Eén ding is zeker: donderdag staat ons een mooie Europese voetbalavond te wachten!

Het is tijd voor een frisse start bij Racing Genk

Al maandenlang roepen de supporters van Racing Genk om het vertrek van John van den Brom. Voor velen duurde het trainerschap van de Nederlander een eeuwigheid, maar nu is het dan toch voorbij. Het 1-1 gelijkspel van afgelopen weekend tegen KV Mechelen was de uiteindelijke druppel. Van den Brom werd maandag de laan uitgestuurd, met assistent-trainer Glen Riddersholm als tijdelijke vervanger. Tenminste… dat dachten we toen nog. Dinsdagavond kwam KRC Genk namelijk met de verrassende mededeling dat Bernd Storck de nieuwe hoofdtrainer wordt en daarmee het stokje overneemt van John van den Brom.

De 58-jarige Duitser is zeker geen onbekende in het Belgische voetbal. Zo redde hij Moeskroen en Cercle Brugge een paar seizoenen geleden nog uit hun benarde degragatiepositie. Door deze indrukwekkende prestaties had Racing Genk de Duitser al langer in het vizier. Nu is het dan toch nog tot een razendsnel akkoord gekomen. “Bernd Storck weet als coach snel zijn stempel op een elftal te drukken, en staat voor herkenbaar, dynamisch voetbal”, zo verklaart Racing Genk in een persbericht. Donderdag mag de nieuwe trainer laten zien of een periode van slechts twee dagen genoeg is om de ploeg alvast een klein beetje naar zijn hand te zetten.

Genk moet donderdag winnen, Dinamo moet verliezen

Het is een chaotische periode voor Racing Genk. Maar middenin die chaos moeten ze proberen om die laatste strohalm te pakken voor een vervolg in de Europa League. In groep H is de koppositie allang vergeven. West Ham heeft met 13 punten een groot gat geslagen met de rest en kan zich alvast mentaal voorbereiden op de achtste finale. Genk en Dinamo Zagreb strijden om de tweede plaats, die toegang geeft tot de Europa League-tussenronde. Oftewel, wie tweede wordt, moet eerst een heenwedstrijd en return spelen tegen een nummer drie uit de Champions League. De winnaar mag zich alsnog melden bij de laatste zestien van de Europa League.

Na vijf gespeelde groepswedstrijden heeft Dinamo Zagreb de beste papieren voor een plek in die nieuwe tussenronde. De Kroaten hebben de afgelopen maanden 7 punten bij elkaar gevoetbald, bij Genk staan er 5 punten achter de naam. Met een verschil van 2 punten kan er nog van alles gebeuren. Toch heeft Racing Genk één belangrijke opdracht: winnen van Rapid Wien. Alleen dan is er kans op een ticket voor die Europa League-tussenronde. De vervolgvraag is duidelijk. Want wat gaat Dinamo Zagreb doen.

Als Racing Genk wint en Dinamo Zagreb verliest, hebben we in ieder geval een Belgische club in de EL-tussenronde zitten. Maar wanneer West Ham – Dinamo Zagreb in een gelijkspel eindigt, heeft Racing Genk het nadeel van het onderlinge resultaat (een 3-0 verlies en een 1-1 gelijkspel). Kortom, Dinamo moet verliezen en Genk moet winnen. Met de tegenstanders die beide ploegen in hun laatste speelronde treffen, is dat niet eens zo’n onrealistisch scenario.

Twee clubs in matige vorm, maar met veel motivatie

Bernd Storck heeft nog niet één wedstrijd bij Racing Genk langs de lijn gestaan. Het cruciale Europa League-duel KRC Genk – Rapid Wien wordt zijn vuurdoop in de Cegeka Arena, en hier krijgt de Duitser meteen de kans om een stempel op de club te drukken. Storck heeft het geluk van een redelijk fitte selectie. Tobe Leysen ontbreekt, maar Carlos Cuesta en Daniel Muñoz hebben de ziekenboeg inmiddels weer verlaten. Hoewel Racing Genk de laatste tijd niet in zijn beste vorm is, kan een trainerswissel zomaar het vuur binnen de selectie terugbrengen. Bovendien is Rapid Wien ook niet in bloedvorm. De afgelopen weken kwamen de Oostenrijkers in de eigen competitie niet verder dan een gelijkspel tegen Ried (2-2) én tegen Austria Wien (1-1). Maar helaas voor Genk heeft Rapid Wien donderdag wel iets om voor te vechten. Als de Oostenrijkers de wedstrijd winnen en dus derde in de groep worden, gaan zij namelijk naar de tussenronde van de Conference League. Hiermee zou het Europese seizoen van KRC Genk er definitief op zitten.

Wedden op de beslissende voetbalavond voor Genk

Met twee sterk gemotiveerde clubs op het veld kan KRC Genk – Rapid Wien ons een spannende wedstrijd opleveren. Het thuisvoordeel gecombineerd met de nieuwe energie die door de Cegeka Arena stroom, geeft ons het vertrouwen in een Gentse zege. Wij tippen een 2-1 winst. Bij de bookmakers liggen de odds voor een 1×2 weddenschap rond de 1.70 (Racing Genk), 4.10 (gelijkspel) en 4.60 (Rapid Wien).

Dit Belgisch – Oostenrijkse Europa League-duel is weinig waard zonder ook naar die andere wedstrijd te kijken. Dinamo Zagreb treft in West Ham een zware tegenstander. De Londenaren zijn al door naar de achtste finale, maar toch gaan ze graag ongeslagen de volgende fase in. De hogere kwaliteit van West Ham leidt bij bookmaker Unibet tot de volgende quoteringen voor een 1×2 weddenschap: 1.98 (West Ham), 3.70 (gelijkspel), 3.70 (Dinamo Zagreb). Wij voorspellen toch een laag scorend gelijkspel omdat Dinamo Zagreb veel heeft om voor te strijden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.