Focus je deze winter op de kampioen van de Jupiler Pro League

28 december 2021

De Jupiler Pro League zit er voor 2021 op. Met een winterstop van 2,5 week voor de boeg, is het tijd om een eerste balans op te maken. Want hoewel je even niet live kunt wedden op wedstrijden uit onze eigen competitie, kun je je wél verdiepen in de vele seizoensweddenschappen. Welke club pakt volgens jou de landstitel in 2021/22? En welke club zit definitief aan de verkeerde kant van de streep en krijgt te maken met rechtstreekse degradatie? Met 21 speelrondes achter de rug is het opeens geen pure gok meer. Je hebt inmiddels al heel wat concrete aanwijzingen waardoor je zomaar een winnende voorspelling kunt achterlaten. Dus maak de tweede seizoenshelft extra spannend door nu al te wedden op de landskampioen en meer!

De top 3 hoopt op een mooie tweede seizoenshelft…

Anderlecht won maandag met grote cijfers van Beerschot. Met een stand van maar liefst 0-7 op het scorebord was de thuisploeg geen partij voor Vincent Kompany en zijn mannen. Die zege op Beerschot was de zoveelste in een reeks met successen. Van de zes laatste Pro League-duels wist Anderlecht er vijf te winnen, alleen tegen Club Brugge speelde de ploeg gelijk. Die goede laatste weken zorgen ervoor dat Anderlecht inmiddels met 38 punten op de derde plek staat. RSCA is ook meteen ingelopen op de nummer twee van de competitie, Club Brugge.

Voor Club Brugge zorgt de laatste competitiewedstrijd van het jaar voor een zuur einde van 2021, want voor het eerst sinds 2013 verloor Blauw-Zwart de derby van stadsgenoot Cercle. Met een 2-0 lijkt Cercle zich definitief uit de gevarenzone te onttrekken. Club Brugge gaat daarentegen met een slecht gevoel te winterstop in. Toch is er nog lang niets verloren. Philippe Clement heeft zijn ploeg naar de tweede plek in het klassement geleid, waar Club Brugge met 40 punten nipt voor Anderlecht staat. Koploper is nog steeds het verrassende Union Sint-Gillis, dat als echte stuntploeg het eerste deel van de competitie heeft afgewerkt. In de laatste match voor de winterstop liet Union een paar punten liggen, maar het gat met de rest is nog steeds groot. Met een totaal van 47 punten uit 21 wedstrijden staat Union inmiddels 7 punten voor op Club Brugge en 9 op Anderlecht. Gaat 2021/22 dan toch een sprookje worden voor promovendus Union Sint-Gillis? De bookmakers sluiten het zeker niet uit.

… maar er azen meer clubs op de landstitel

De bookmakers hebben een duidelijke top 5 als het gaat om kandidaten voor de landstitel. Ondanks dat Union Sint-Gillis momenteel koploper is en een zeer stabiel seizoen speelt, geeft de ervaring en kwaliteit van Club Brugge toch de doorslag. Inzetten op Club Brugge als kampioen van de Jupiler Pro League levert bij Unibet een quotering op die net iets boven de 2.00 ligt. Voor Union staat de quotering op 3.00. Dat is niet eens zo’n groot verschil, zeker als je het vergelijkt met de rest. Achter Club Brugge en Union Sint-Gillis wordt de top 5 namelijk compleet gemaakt door drie ploegen die allemaal 9.00 keer de inzet opleveren. Het gaat hier om Anderlecht, AA Gent en Antwerp FC.

Gezien de huidige stand zijn AA Gent en Antwerp zeker nog in de race om de landstitel. Antwerp staat maar een punt achter Anderlecht, en dankzij de afgelasting van afgelopen weekend (De Great Old kampt met een corona-uitbraak) lopen ze ook een wedstrijd achter. Die 37 punten hadden er 40 kunnen zijn, als de ontmoeting met KV Kortrijk op tweede kerstdag tenminste was doorgegaan. AA Gent heeft wél een gelijk aantal wedstrijden gespeeld als Union, Club Brugge en Anderlecht. Die 21 duels van het eerste seizoensdeel heeft ze op 34 punten gebracht. Er is dus werk te doen als AA Gent aan het einde van het seizoen die kampioenstrofee wil binnenhalen. Wil je deze winterstop goed gebruiken en wedden op de kampioen van 2021/22? Vanwege de mooie quotering én de constante goede vorm, zetten wij ons geld in op promovendus Union Sint-Gillis.

Beerschot kan degradatie uit de Jupiler Pro League al ruiken

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Afgelopen weekend was Beerschot de absolute verliezer van de Jupiler Pro League. Het zwak spelende elftal kreeg 7 doelpunten om de oren en daarmee was deze wedstrijd tegen Anderlecht een van de absolute dieptepunten van het seizoen. Toch was het geen verrassing dat Beerschot puntloos het veld afliep.

Nadat Beerschot V/A zich vorig seizoen als promovendus keurig op een negende plaats nestelde, is die plek in de top tien van de Pro League dit keer erg ver weg. Die 47 punten van 2020/21 zijn zelfs met een bijna perfecte tweede akte amper haalbaar. Na 20 gespeelde competitiewedstrijden heeft Beerschot maar 9 punten achter zijn naam staan. De vernedering in eigen huis tegen Anderlecht was dus geen uitzondering.

Als Beerschot rechtstreekse degradatie wil ontlopen, dan móet het de blik op Seraing richten. Maar zelfs met de nummer voorlaatst van de competitie is het gat inmiddels groot. Seraing staat op 19 punten, Beerschot op 9. Vind je het te onzeker om nu alvast de landskampioen van 2021/22 aan te wijzen, richt je dan op de ploeg die gaat degraderen. Het moet wel heel gek lopen wil Beerschot zich nog uit die degradatiepositie terugvechten.