Engels topvoetbal: Liverpool – Manchester City

30 september 2021

Liverpool morste vorig weekend punten tegen Premier League-nieuwkomer Brentford. Geheel onverwacht ontstond er een waar spektakelstuk, met Brentford als de morele winnaar. De ploeg wist twee keer vanuit een achterstand terug te komen, met een 3-3 gelijkspel als eindresultaat. Voor Liverpool was die ene punt toch genoeg om de enige koploper in de Premier League te worden. Voormalig mede-koplopers Chelsea en Man Utd verloren hun duels en zakten in het klassement. Waar verliezer zijn, zijn ook winnaars. Door de 1-0 zege op Chelsea steeg het Manchester City van Pep Guardiola naar de tweede plaats van de Premier League. Hierdoor krijgen we deze zondag op Anfield een heuse clash te zien tussen de huidige nummers 1 en 2 van de competitie. Liverpool – Manchester City levert ons ongetwijfeld een mooi staaltje Engels topvoetbal op.

Zo staan Liverpool en Manchester City ervoor

De Engelse Premier League is zes speelrondes onderweg. In die zes speelrondes is er nog weinig verschil gemaakt. Liverpool leidt de dans met 14 punten, gevolgd door vijf (!) clubs die allemaal op 13 punten staan: Manchester City, Chelsea, Manchester United, Everton en Brighton. Het doelsaldo maakt het verschil en brengt de equipe van Guardiola naar de tweede plek in de Premier League.

De strijd om de koppositie in de Premier League is volop bezig. Deze zondag kan City die koppositie zomaar overnemen. Maar dan moeten ze wel zien te winnen in het rechtstreekse duel tegen Liverpool. En dat is nog niet zo makkelijk tegen een elftal dat deze week vertrouwen kon tanken uit de 5-1 zege op FC Porto. De ploeg van Jürgen Klopp schudde de blamage van het duel met Brentford helemaal van zich af. Trefzekerheid en scherpte namen het over in deze Champions League-wedstrijd. Mo Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino waren verantwoordelijk voor de in totaal vijf goals.

Manchester City komt juist terug van een verloren CL-match tegen Paris Saint-Germain. Het 2-0 verlies geeft op papier niet bepaald het vertrouwen dat nodig is om Liverpool te verslaan. Toch laten de statistieken ook een ander beeld zien. De wedstrijd tegen PSG leverde City 55% balbezit op, net als 18 schoten en 7 schoten op doel. De statistieken voor PSG laten 6 schoten en 3 schoten op doel zien. City creëert dus kansen, nu moeten ze deze kansen nog zien te verzilveren. Als dat gebeurt, moet Liverpool gaan oppassen.

Liverpool tempert de verwachtingen, City is er klaar voor

De Champions League-wedstrijden van deze week zitten ongetwijfeld nog in het hoofd. Maar Liverpool – Manchester City is weer een heel ander duel en de kansen liggen open. The Reds hebben een Premier League-start achter de rug met vier overwinningen en twee gelijkspellen. Voor Man City hebben de eerste speelrondes vier zeges, één gelijkspel en één verlies opgeleverd.

Dat de twee ploegen op papier aan elkaar gewaagd zijn, maakt Jürgen Klopp voorzichtig. De laatste tijd ziet hij zijn spelers volop scoren (in 17 dagen tijd zijn er zelfs 20 doelpunten gevallen), maar de kans is klein dat er zondag veel goals bij gaan komen. “We spelen tegen Man City. Ik denk niet dat we nu te veel na moeten denken over hoeveel doelpunten we tegen hen kunnen maken”, aldus Klopp. The Reds-trainers benadrukt verder dat ze optimaal moeten presteren om alleen al een kans te hebben. Daarmee tempert hij de verwachtingen, maar de vraag is hoe serieus we dat moeten nemen. Liverpool heeft wel een aantal statistieken tegen. Zo hebben de laatste drie onderlinge ontmoetingen bijvoorbeeld geen overwinningen opgeleverd voor The Reds. Heeft Jürgen Klopp dan toch gelijk door zo voorzichtig te zijn?

Manchester City is en blijft natuurlijk een gevaarlijke tegenstander. Sterker nog, de landskampioen van vorig seizoen staat bij velen hoog op het lijstje als titelkandidaat voor 2021/22. City-verdediger Rúben Dias liet na dat verloren Champions League-duel al weten dat hij en zijn teamgenoten niet schrikken van een wedstrijd in Liverpool. “We weten waartoe we in staat zijn. […] We weten wat we op Anfield moeten doen om te winnen”, zo stelt de Portugees. Met Liverpool – Manchester City krijgen we twee topploegen op het veld die het elkaar zeer moeilijk kunnen maken. Wie trekt aan het langste eind? Aan jou de taak om dat te voorspellen.

Wedden op Liverpool – Manchester City

Op Anfield kunnen de toeschouwers zich zondag verheugen op een wedstrijd tussen twee Engelse topclubs. Liverpool – Manchester City is een mooi affiche, zelfs nu het seizoen nog zo jong is. De odds bij de bookmakers laten wel die dat deze wedstrijd spannend wordt. Zo profiteer je bij Betfirst van de volgende odds wanneer je voor een 1×2 weddenschap gaat: 2.90 bij winst voor Liverpool, 3.60 bij een gelijkspel en 2.45 bij winst voor Manchester City.

The Citizens zijn dus licht favoriet, al zien wij eerder een gelijkspel uit deze wedstrijd tevoorschijn komen. Het is voor beide clubs vooral van belang om zo min mogelijk schade op te lopen, dus winst is misschien niet het hoogste doel in het duel Liverpool – Manchester City.  Met een gelijkspel kunnen zowel Liverpool als City tevreden zijn. Als alternatief is de Dubbele Kans-weddenschap een mooie optie. Op deze manier dek je jezelf zo goed mogelijk in tegen verlies.