De topclubs voegen zich bij de Beker van België

24 oktober 2021

De eersteklassers hoeven zich niet te vervelen. De kalender is goed gevuld met wedstrijden in de Jupiler Pro League, de Champions League, de Europa League en de Conference League. Maar deze week komt er weer een extra reeks wedstrijden bij. De Beker van België of Croky Cup begint aan de zestiende finales, en dat betekent dat ’s lands beste voetbalclubs zich bij de rest gaan voegen. Kan Racing Genk zijn bekertitel prolongeren of neemt Standard Luik misschien wraak op die verloren finale van vorig seizoen? En wat kunnen Club Brugge, AA Gent, Anderlecht en Antwerp laten zien? Het duurt nog even voordat de belangrijkste vragen beantwoord worden, maar dat maakt voor jou weinig uit. Vanaf deze week kun je namelijk weer volop wedden op de enige echte Beker van België.

De Beker van België gaat eindelijk écht beginnen

In de zomer zijn er al heel wat duels afgewerkt in de Croky Cup. Grote kans dat je die wedstrijden gemist hebt, want je zit niet echt op het puntje van je stoel als Diegem en Lommel elkaar voor het bekertoernooi ontmoeten. Vanaf deze week wordt dat anders. Eindelijk voegen de Jupiler Pro League-clubs zich bij de rest waardoor de strijd om de beker nu écht gaat beginnen.

Voor de absolute topclubs kan het drukke speelschema zeker een rol gaan spelen. Toch is het nu nog vrij vroeg om daar last van te hebben. Want de status als eersteklasser brengt voordelen met zich mee in de Croky Cup. Door de beschermde positie tijdens de loting hoeven de echte topclubs in deze zestiende finales nog niet het achterste van hun tong te laten zien. Zo ontvangt Club Brugge woensdag in eigen huis tweedeklasser Deinze. Antwerp reist af naar Westerlo en voor Standard Luik wacht een voetbalmatch tegen Moeskroen. Met een club uit de Eerste Klasse B als tegenstander hebben Brugge, Antwerp en Standard het nog redelijk slecht getroffen. Titelverdediger Genk speelt woensdag zijn zestiende finale tegen het kleine Winkel Sport, dat vanuit de hoogste amateurklasse komt. Het moet dus geen probleem zijn om met groot gemak de volgende ronde te halen. Of kunnen de zestiende finales van de Croky Cup misschien toch verrassen…?

Dit zijn de bekerduels van deze week

De zestiende finales van de Croky Cup worden deze week in drie dagen tijd afgewerkt. Dinsdag 26 oktober kun je wedden op:

 • Aftrap 20.00 uur: Oostende – Onhaye (derde klasse amateurs)
 • Aftrap 20.30 uur: RWD Molenbeek – Zulte Waregem
 • Aftrap 20.30 uur: Mechelen – Union Sint-Gillis
 • Aftrap 20.45 uur: Moeskroen – Standard Luik

Zodra de winnaars van de eerste vier bekerduels bekend zijn, kun je je gaan richten op de wedstrijden van woensdag:

 • Aftrap 20.00 uur: Seraing Utd – STVV
 • Aftrap 20.00 uur: Dender (eerste klasse amateurs) – KAS Eupen
 • Aftrap 20.00 uur: Winkel Sport – Genk
 • Aftrap 20.00 uur: Charleroi – Lommel
 • Aftrap 20.00 uur: Knokke (eerste klasse amateurs) – Kortrijk
 • Aftrap 20.00 uur: Gent – Spouwen-Mopertingen (tweede klasse amateurs)
 • Aftrap 20.30 uur: Francs Borains (eerste klasse amateurs) – Beerschot
 • Aftrap 20.45 uur: La Louvière (eerste klasse amateurs) – Anderlecht
 • Aftrap 20.45 uur: Lierse K. – OHL
 • Aftrap 20.45 uur: Club Brugge – Deinze

Met maar liefst 10 duels is woensdag 27 oktober dé dag voor iedereen die van Belgisch bekervoetbal houdt. Toch levert donderdag nog een mooie apotheose op met de twee laatste wedstrijden van de zestiende finales:

 • Aftrap 20.00 uur: Cercle Brugge – Tienen (eerste klasse amateurs)
 • Aftrap 20.45 uur: Westerlo – Antwerp

De zestiende finales zitten vol met mooie voetbalweddenschappen

Met zestien bekerduels op het programma valt er deze week genoeg te wedden als je van Belgisch voetbal houdt. De charme zit hem natuurlijk in het feit dat er geen herkansing is. De clubs spelen één wedstrijd en daarin moet het gebeuren. Hierdoor kunnen zelfs de ploegen uit de bovenste regionen van de Jupiler Pro League in de problemen komen. De grote vraag is of de grote clubs in deze vroege fase al onherstelbare schade oplopen. Deze vraag kan je hoge quoteringen opleveren. Durf je het risico niet te nemen om geld in te zetten op een zege voor SK Deinze (bij Unibet met een quotering van 21.00) of Lommel SK (7.50 keer je inzet waard)? Geen probleem, want de zestiende finales leveren nog veel meer wedopties op die de bekerwedstrijden boeiend maken.

Nu de eersteklassers instromen in de Beker van België komt dit toernooi opeens weer op je radar te staan. Je kunt het natuurlijk wedstrijd voor wedstrijd bekijken en zien wat elke nieuwe speelronde brengt. Kijk je liever wat verder vooruit, dan is dit hét moment om alvast te wedden op de mogelijke bekerwinnaar. Club Brugge is bij de meeste bookmakers de grootste favoriet voor bekerwinst (bij Unibet tegen een quotering van 3.50), gevolgd door Racing Genk (6.50), Anderlecht (7.00) en Antwerp (8.00). Maar het bekerseizoen is nog lang en in de komende maanden kan er veel gebeuren. Dus heb jij een ander oordeel dan de bookmakers? Zet die bekerwinnaar dan maar op je wedbriefje en kijk hoe het seizoen zich verder ontvouwt.