Standard Luik

De voetbalclub is in 1898 opgericht in Luik als Standard Football Club. De naam Standard is afkomstig van de toen succesvolle Franse voetbalclub Standard Athletic Club uit Parijs. De naam van de club zou nog een aantal maal veranderen tot het in 1970 de naam voerde zoals deze nog steeds wordt gevoerd, namelijk Royal Standard de Liège. In de volksmond gaat de club door het leven als Standard of de Rouches, door de rode truitjes waar Standard in speelt. Het stadion van Standard is het Stade Maurice Dufrasne en biedt plaats aan iets meer dan 30.000 toeschouwers. Het is hiermee het grootste stadion in Belgische Jupiler Pro League. Het stadion is vernoemt naar de vijfde voorzitter van de club, actief van 1909 tot 1931. Echter gebruikt men deze naam zelden omdat de bijnaam van het stadion populairder is. De bijnaam voor het stadion is Sclessin, deze naam is afkomstig van de wijk waarin het stadion zich bevindt.

Gokken op kampioenschap

Standard Luik mag met recht tot de traditionele grote drie worden genoemd (samen met Anderlecht een Club Brugge) gezien de prijzenkast van de club. 10x kampioen van België, 6x de Belgische beker en 4x de Belgische Supercup zijn de meeste prominente prijzen van de club. Omdat Standard 10x kampioen van België is geweest mag het één Ster boven het clublogo dragen. Met het huidige play-off systeem in de Belgische Jupiler Pro League, waar ploegen in de top 6 na de reguliere competitie strijden om de landstitel, doet Standard nagenoeg elk jaar mee om het kampioenschap. Het laatste kampioenschap dateert van 2009, waarin twee testmatchen tegen aartsrivaal Anderlecht nodig waren om het kampioenschap te beslissen.

gokken op Standard Luik – Anderlecht

Anderlecht mag als de grootste rivaal van Standard Luik worden gezien. Wedstrijden tussen deze twee ploegen zijn altijd fel en hard waarbij de gemoederen hoog oplopen en niet alleen buiten het veld. Een dieptepunt was de afschuwelijke tackle van Standard speler Axel Witsel op Anderlecht speler Marcin Wasilewski waarbij de Anderlecht speler een dubbele beenbreuk oploopt.  De derby van Wallonië zijn de wedstrijden tussen Standard Luik en Sporting Charleroi. De afgelopen jaren is de Waalse derby vaak bezoedeld door vandalisme van beide supportsgroepen

Gokken op Standard Luik

Via diverse Belgische bookmakers met een licentie in België is het mogelijk om op een legale manier te wedden op wedstrijden of wel gokken op voetbal van Standard Luik. Of dit nu om wedstrijden uit de Jupiler Pro League gaat of om Europese of vriendschappelijke wedstrijden, tegenwoordig is het mogelijk om op alle wedstrijden van Standaard Luik te wedden. Unibet is sponsor van de Jupiler Pro League en geeft u de mogelijkheid om te gokken op wedstrijden van Standard Luik. Wordt Standaard dit jaar kampioen en wint het de wedstrijden tegen aartsrivaal Anderlecht? Of de andere teams uit de Jupiler Pro League? Bekijk nu het aanbod van Unibet en andere bookmakers voor de komende wedstrijd.