Genk

Genk is een fusie club en is ontstaan in 1988 door het samengaan van de twee Genkse voetbalclubs KFC Winterslag en Waterschei SV Thor. De volledige naam van Genk is Koninklijke Racing Club Genk 322 (KRC Genk). Het nummer achter de naam relateert naar de stamnummer van KFC Winterslag, na de fusie is dat stamnummer gebruikt en is het stamnummer van Waterschei SV Thor komen te vervallen. De bijnaam van Genk zijn de smurfen omdat de thuistruitjes blauw zijn. Bij de oprichting van KRC Genk speelt het haar wedstrijden in de Cristal Arena, vernoemd naar de (bier)sponsor Cristal Alken. Daarvoor droeg de Cristal Arena de naam Fenixstadion. Het stadion heeft een capaciteit van bijna 25.000 man en is daarmee het op drie na grootste stadion van België.

Wedden op kampioenschap

Genk draagt het stamnummer 322 van Winterslag en kan dus alleen maar aanspraak maken op het palmares van Winterslag en niet dat van Waterschei (stamnummer 533). De erelijst van Genk is met 3x Belgisch landskampioen, 4x de Beker van België en 1x de Belgische Supercup redelijk gevuld. Zou het Genk lukken om voor de vierde keer Belgisch landskampioen te worden? Om te gokken op voetbal moet je bij één van de legale online bookmakers zijn in België zoals Unibet en Betfirst.

Gokken op Genk – STVV

De derby van Limburg zijn wedstrijden tussen KRC Genk en STVV, beide steden zijn op minder dan 30 km van elkaar geleden en voor de supporters van beide voetbalclubs zijn dit de wedstrijden van het jaar. De smurfen tegen de kanaries (bijnaam STVV), wie zal er dit jaar als beste uit de bus komen? Denkt u het te weten dan is gokken op voetbal, en met name op deze derby een uitkomst. Unibet en BetFirst hebben voor deze Limburgse derby altijd speciaal veel quoteringen beschikbaar.

Inzetten op Genk

Er zijn natuurlijk meer wedstrijden van Genk dan alleen de Limburgse derby tegen STVV. Inzetten op Genk kan altijd en op elke wedstrijd. Van Europa League tot nationale beker of in de play-offs. Unibet en BetFirst zijn legale online aanbieders waar supporters kunnen gokken op voetbal. Maak de wedstrijden van Genk nog spannender door er een gokje op te wagen en beleef dubbel zoveel vreugde na afloop!