Club Brugge

Voor we het hebben over het wedden op voetbal eerst iets meet over Club Brugge, Club Brugge is opgericht in 1891 en sinds 1959 onafgebroken te vinden op het hoogste niveau van België. De officiële naam van de voetbalclub is sinds 1972 Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging. De bijnaam van Club Brugge is Blauw-Zwart omdat de thuistruitjes in het Blauw Zwart zijn. De wedstrijden van Club Brugge worden gespeeld in het Jan Breydelstadion, vernoemd naar een verzetsstrijder uit Brugge. Het Jan Breydelstadion heeft een capaciteit van iets meer dan 29.000 toeschouwers en is daarmee het op twee na grootste stadion van België.

Wedden op kampioenschap

Club Brugge is de voetbalclub met de meest gewonnen Bekers van België (10x) en het hoogst aantal gewonnen supercups (13x). Daarnaast won het 13x de landstitel en mag het daarvoor 1 ster boven het club logo dragen (1 ster per 10 landstitels). Internationaal is het de enige Belgische voetbalclub die tot de finale van de Europa Cup 1 (voorganger Champions League) heeft bereikt. Het ging in de finale met 1-0 ten onder tegen Liverpool in 1978. Club Brugge behoort samen met Standard Luik en Anderlecht tot de traditionele grote drie clubs in België en mengt zich daardoor elk jaar in de strijdt om het landskampioenschap. Gaat Club dit jaar de titel pakken? Gokken op voetbal kan bij onder andere bij Unibet, partner van de Jupiler Pro League.

Gokken op Brugse stadsderby

De Brugse stadsderby is de benaming voor de voetbalklassieker tussen Club Brugge en Cercle Brugge, de twee voetbalclubs uit Brugge. Beide teams hebben een totaal verschillende cultuur. Club Brugge is van oudsher van sociaal-liberale strekking, Cercle Brugge katholieke strekking. Cercle Brugge beschouwt zichzelf niet als een ‘club’ maar als een vereniging. Om de gemoederen onder de beide voetbalclubs te sussen stelde een provinciegouverneur in 1911, het jaar dat Cercle Brugge als eerste van beide rivalen de landstitel won, een Entente Brugeoise in. Drie afgevaardigden van beide Brugse ploegen kwamen sindsdien maandelijks samen om plooien glad te strijken en afspraken te maken of ticketprijzen en transfers. Deze Entente Brugeoise werd pas in 1983 afgeschaft. Wie wint er dit jaar de derby en mag zich ‘ploeg van ’t stad’ noemen? Gokken op voetbal en op deze stadsderby kan bij Unibet, waar er voor iedere stadsderby extra veel quoteringen te vinden zijn.

Inzetten op Club Brugge

Naast de stadsderby kan er ook worden ingezet op andere wedstrijden van Club Brugge. Zoals de wedstrijd tegen aartsrivalen Anderlecht en KAA Gent. Waar de rivaliteit tussen Anderlecht en Club Brugge wederzijds is komt de rivaliteit tussen KAA Gent en Club Brugge veeleer van Gentse dan van Brugse zijde. De reden hiervoor is dat Club Brugge ooit het lot van KAA Gent definitief bezegelde waardoor deze naar de tweede klasse moest zakken. Club Brugge boekte in de jaren daarna grote successen waardoor AA Gent een aantal van haar supporters aan Club Brugge verloren zag gaan. Inzetten op deze wedstrijd is dus ook mogelijk via het legale online bookmaker Unibet.