Anderlecht

De in 1908 opgerichte voetbalclub heeft als volledige naam Royal Sporting Club Anderlecht. De naam van de voetbalclub Anderlecht is afkomstig van de plaats en gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, namelijk Anderlecht. De bijnaam van Anderlecht is Paars-wit, afkomstig van de paars witte truitjes waarin Anderlecht speelt. Het stadion van Anderlecht is het Constant Vanden Stockstadion, wat is vernoemt naar de in 2008 overleden oud voorzitter van de club. Constant Vanden Stock was voorzitter van de club van 1971 tot 1996, waaronder ook de Europese gloriejaren van Anderlecht vielen. Het stadion biedt momenteel plaats voor 21.500 toeschouwers. Anderlecht zou graag voor het mogelijke EK 2020 de capaciteit willen optrekken naar 30.000 toeschouwers.

Gokken op het kampioenschap?

Anderlecht is de meest succesvolle Belgische voetbalclub uit de geschiedenis van het Belgische betaalde voetbal en behoort daardoor automatisch tot de traditionele grote drie clubs in België (samen met Standard Luik en Club Brugge). Met 32x de nationale titel, 9x de Belgische beker, 11x de Belgische Supercup, 2x de Europese Beker voor Bekerwinnaars, 1x de UEFA Cup en 2x de Europese Supercup is de prijzenkast van Anderlecht indrukwekkend te noemen. Met de 32 landstitels mag Anderlecht 3 sterren boven haar clublogo dragen (1 ster per 10 landstitels). Het laatste kampioenschap dat Anderlecht won was is het seizoen 2012-2013 toen het maar net een grote voorspring vast kon houden in de play-offs.

Wedden op Anderlecht – Standard Luik

Standard Luik is de aartsrivaal van Anderlecht en wedstrijden tussen deze twee voetbalclubs zijn dan ook zwaarbevochten, met de dubbele beenbreuk van Anderlecht spelers Wasilewski na een tackle van Standard speler Witsel in 2009 als dieptepunt. Ook buiten het veld is de rivaliteit tussen deze twee voetbalclubs groot. Anderlecht was namelijk een groot voorstander van het huidige play-off systeem waar Standard juist terug wil naar het oude systeem van één reguliere competitie. Een echte Brusselse derby is er al een aantal jaar niet meer aangezien de andere Brusselse betaald voetbalclubs niet meer op het hoogste niveau actief zien.

Inzetten op Anderlecht

Via de Belgische bookmakers Unibet en BetFirst is het voor supporters mogelijk om op een legale manier te gokken op voetbalwedstrijden van Anderlecht. Zelfs op vriendschappelijke wedstrijden in de zomer- en winterstop kan worden gegokt, en niet alleen op wie er wint maar bijvoorbeeld ook op de uitslag en aantal hoekschoppen. Zal Anderlecht dit seizoen de play-off winnen en de wedstrijden tegen Standard winnend afsluiten? Gok op Anderlecht en juich niet alleen voor de overwinning maar ook om de gemaakt winst!